PUŠTEN: Ajković izašao iz pritvora

Zoran Ajković Ajkula će suđenje čekati u svojoj kući uz primenu mere elektronskog nadzora tzv. nanogice. On je jemčio da će se pojavljivati na sudu lokalom u tržnom centru "Kalča", čija je vrednost preko 47 miliona dinara, i kućom u ulici Zona Zamfirova vrednom oko osam miliona dinara

  • 8

Zoran Ajković Ajkula, koji se tri meseca nalazio u pritvoru nakon što je isporučen iz Crne Gore, po poternici za iznudu, pušten je večeras iz pritvorske jedinice niškog Kazneno popravnog zavoda jer je prihvaćeno njegovo jemstvo koje je podrazumevalo hipoteku u korist države u vrednosti od petsto hiljada evra.

- Danas je rešenje o određivanju jemstva sprovedeno u katastru tako što je izvršen upis hipoteke u korist Višeg suda po rešenju o prihvatanju jemstva. Viši sud je doneo rešenje o ukidanju pritvora uz primenu mere napuštanja stana - saopštio je za Telegraf.rs Milan Petrović, Ajkovićev advokat.

Ajković će suđenje čekati u svojoj kući uz primenu mere elektronskog nadzora tzv. nanogice. On je jemčio da će se pojavljivati na sudu lokalom u tržnom centru "Kalča", čija je vrednost procenjena na preko 47 miliona dinara, i porodičnom kućom u ulici Zona Zamfirova vrednom oko osam miliona dinara.

Kako je navedeno u rešenju o prihvatanju jemstva, ukoliko Ajković prekrši obećanje da se neće kriti i bez odobrenja suda neće napuštati boravište, sud će oduzeti nekretnine date kao jemstvo u korist budžeta Republike Srbije a prema osumnjičenom će ponovo odrediti pritvor.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :-))

    18. novembar 2014 | 23:39

    Zanimljivo, ovi iz Niš imaju neku protekciju, k'o da su iz Žitoradju....

  • Tiv

    18. novembar 2014 | 22:02

    Bravo za drzavu. Tako treba uzeti imovinu.

  • posmatrač

    19. novembar 2014 | 08:02

    pravna država nema šta,ove što nemaju od čega da plate dažbine sve u zatvor,jer nema mesta za sve.narode pamet u glavu i čekaj proleće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA