KADA SE SUDBINA POIGRA: Nekada ministar unutrašnjih poslova, danas bibliotekar u zatvoru!

Bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog primanja mita, u bečkom zatvoru Simering obavlja dužnost zatvorskog bibliotekara i brine o 20.000 knjiga

  • 8

Bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije Ernst Štraser, koji je osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog primanja mita, u bečkom zatvoru Simering obavlja dužnost zatvorskog bibliotekara.

Direktor zatvora Jozef Šmol objašnjava da ova ustanova ima oko 20.000 knjiga koje mogu da pozajmni 460 zatvorenika.

Štraser zajedno sa pet drugih zatvorenika zadužen je za pozajmnljivanje i povraćaj knjiga.Naime, zatvorenici moraju pisanim putem da zatraže knjigu, a Štraser obrađuje te narudžbine i izdaje knjige.Takođe, mora da proverava knjige na oštećenja prilikom povraćaja.

Štraseru je sredinom oktobra Viši sud izrekao zatvorsku kaznu za takozvanu "aferu lobiranja". Sudije su odlučile da je Štraser primio mito, za vreme obavljanja dužnosti poslanika u Evropskom parlamentu.

Dva britanska novinara, koji su se lažno predstavili kao lobisti zatražili su od Štrasera da utiče na donošenje zakona u Evropskom parlamentu za godišnji honorar u visini od 100.000 evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    19. novembar 2014 | 15:36

    Pa i sad obavlja - "unutrasnje poslove"...

  • Stefi

    19. novembar 2014 | 11:12

    Dobro, I dalje ima neku funkciju.

  • jjjjjj

    19. novembar 2014 | 09:52

    Tako nesto u Srbiji ne moze da se desi.Ne zbog postenja, nazalost, nego zato sto se ovde niko ne priziva na odgovoenoat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA