PORODIČNI BIZNIS: Otac i sin nelegalno prodavali 5 tona bakra i aluminijuma u Boru

Policija je uhapsila J. B. (33) i D. B. (55) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljene trgovine, a sudija im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana

  • 0

Borska policija je uhapsila J. B. (33) i njegovog oca D. B. (55) iz Bora jer je kod kojih je našla bakar i aluminijum namenjen nelegalnoj trgovini.

Policija je navela da je u noći između 18. i 19. novembra, prilikom pretresa objekata i vozila koji su u njihovom vlasništvu našla 2,3 tone bakra i 2,5 tone aluminijuma, čija se vrednost procenjuje na oko 12.000 evra.

Reč je o dobro razrađenom porodičnom biznisu, u koji su uključeni svi članovi porodice, kao i majka koja je bila hapšena jer je prihvatila nelegalnu trgovinu, rekao je izvor Bete.

Kako smo saznali, reč je o osobama koje su do sada više puta bile u pritvoru, jer su otkupljivale otpadni metal uglavnom ukraden iz RTB-a, i s drugih mesta u celoj opštini.

Za poslednja tri meseca hapšeni su čak tri puta, nakon čega su, bez optužnice, puštani na slobodu i vraćali se istim poslovima, a sada zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljene trgovine bakrom i aluminijumom, sudija im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA