Pireus banka donirala najbolje učenike Matematičke gimnazije u Beogradu

Nagradu od po 500 evra dobiće šest učenika drugog, trećeg ili četvrtog razreda koji su se u toku godine istakli izuzetnim dostignućima. Redosled kandidata biće određen prema kriterijumima opšteg uspeha i vladanja tokom školske godine, ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i socijalno-ekonomskog statusa

  • 0

Najbolji učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, škole od nacionalnog značaja, dobiće vredne novčane nagrade na kraju prvog polugodišta u ukupnom iznosu od 3.000 evra. Novčani fond za nagrađivanje najuspešnijih učenika obezbedila je Piraeus banka AD Beograd, kao deo tradicije donatorstva Matematičkoj gimnaziji.

Nagradu od po 500 evra dobiće šest učenika drugog, trećeg ili četvrtog razreda koji su se u toku godine istakli izuzetnim dostignućima. Redosled kandidata biće određen prema kriterijumima opšteg uspeha i vladanja tokom školske godine, ostvarenim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i socijalno-ekonomskog statusa. Svečana ceremonija dodele novčanih nagrada najboljim učenicima biće održana u decembru.

Ulaganje u obrazovanje je najvrednija investicija i stoga smatram da je Piraeus banka učinila mnogo ne samo za Matematičku gimnaziju, već i za bolju budućnost naše zajednice. Finansijska sredstva će učenicima omogućiti nastavak unapređenja stečenih znanja i dalji razvoj talenta“, izjavio je direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Saradnja između Piraeus banke i Matematičke gimnazije ima za cilj podsticanje učenika na postizanje izvanrednih rezultata i dostignuća tokom čitavog obrazovanja i karijere. Banka je prepoznala talenat nadarenih učenika i opredeljuje novčana sredstva kako bi im omogućila da razviju svoj pun potencijal i ostvare najbolje rezultate. Piraeus Banka je podršku Matematičkoj gimnaziji iskazala i prilikom održavanja međunarodnog Matematičkog kupa čiji je bila pokrovitelj već drugu godinu za redom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA