• 16

A KAKO JE S VAMA? Svaki peti Srbin je sam!

Jednočlanih domaćinstava u našoj zemlji ima ukupno 555.467, što je za 2,3 odsto više nego što je to bilo 2002. godine i nalaze se na drugom mestu zastupljenosti, odmah iza dvočlanih porodica

  • 16

Prema zvaničnim rezultatima poslednjeg popisa stanovništva iz 2011. godine, od ukupno 2.487.886 domaćinstava u Srbiji čak 555.467, odnosno 22,3 odsto je sačinjeno od jednog člana porodice.
Istovremeno, samačka domaćinstva su druga najzastupljenija u ukupnoj populaciji, odmah iza dvočlanih koji čine 25,6 odsto.


Frapantnost ove informacije je u tome što je prema popisu iz 2002. godine taj procenat bio manji za 2,3 odsto.
Najverovatniji razlozi za ovakvo stanje i što se narod u Srbiji oseća usamljeno su niska finansijska primanja, visoke cene u trogivni, kratki odmori uz skoro neizbežne radne subote.

Najveći procenat samačkih domaćinstava u našoj zemlji nalazi se u Beogradu gde ima 140.000, a u skoro 200 naselja u Srbiji više od polovine porodica je sa jednim članom.
Još jedna zabrinjujuća činjenica je i da je svaka druga porodica u Srbiji staračka.
(M. Bojić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sone

    Nisu dzaba roditelji nekada decu zenili,da nebi doslo do ovoga.

  • Cone

    A ja od juce imam devojku

  • Dag

    Covek ti je k'a tica, razna dusa a razna i lica, s'jedne, on, na drugu granu sleti, ali uvek, svome jatu - leti... (Jedno je samoca,a drugo usamljenost.)...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima