SVI BLAMOVI CNN-a: Ovo su najveće gluposti i greške najpoznatijeg američkog kanala! (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte neke od najvećih gafova i grešaka ove televizije, a nećete verovati kakve su propuste uspeli da naprave

  • 5

Američka mreža CNN je nekada bila apsolutni lider na polju vesti i izveštavanja sa terena. Međutim, u poslednje vreme se ovom kanalu dešava sve više i više gafova, pa auditorijum polako počinje da ih shvata neozbiljno, a postaju i predmet podsmeha na društvenim mrežama i internetu.

Takođe, dešava se da ova mreža prikaže elementarno neznanje, koje se graniči sa tim da neku naciju žestoko uvrede. Pogledajte neke od najvećih gafova i grešaka ove televizije.

Izveštavanje CNN- a o napadu na Jerusalim 18. novembra izazvalo je burne reakcije kako u Izraelu, tako i u drugim zemljama. U napadu na sinagogu u glavnom gradu Izraela, poginula su 4 Izraelca, a u naslovu koji se pojavio na CNN- u pisalo je da su poginula 4 Izraelca i 2 Palestinca, gde pritom nisu naveli da su zapravo Palestinci bili ti koji su izveli napad na sinagogu.  Da blam CNN- a bude veći, napisali su da je napad izvršen u džamiji u Jerusalimu, što je dodatno uvredilo jevrejski narod.

Takođe, kada se održavao referendum u Škotskoj, novinari CNN-a su izračunali da je 110 odsto građana Škotske glasalo na istom. Ovo je pokrenulo lavinu komentara o šala na račun matematičkih i logičkih sposobnosti ekipa koja radi u redakciji CNN- a.

Opet se vraćamo na elementarno nepoznavanje geografije Evrope od strane američkog giganta. Na jednom emitovanju vesti iz sveta, CNN je prikazao mapu Velike Britanije na kojoj je "malkice" izmestio London, što je, naravno, odmah alarmiralo Britance.

Jednom prilikom su premestili Kan iz Francuske u Španiju, a Hong Kong su preselili u Južnu Ameriku.

Prilikom prenosa dočeka Nove Godine širom sveta, Okland sa Novog Zelanda je naprasno postao grad u Australiji, a Kuala Lumpur, glavni grad Malezije je odjednom postao grad u Indoneziji.

CNN je, u svom maniru, preselio i grad Slavjansk iz istočne Ukrajine na polusotrvo Krim.

Kada je počela epidemija smrtonosnog virusa ebole, CNN je poistovetio Niger sa Nigerijom, što nije prošlo neoipaženo među gledaocima ove američke TV mreže.

Televizijski kanal CNN je napravio pravu pometnju na internetu kada su pustili vest da je američki predsednik Barak Obama ubijen. Oni su u vestima uživo objavili: “Američki marinac (foka) tvrdi da je ubio Obamu” umesto Osamu Bin Ladena.

Sve u svemu, ovo je samo nekolicina primera koji pokazuju da se u CNN- u nešto čudno dešava.

Da li je u pitanju nepažnja urednika ili novinara, pa niko ne primećuje i obraća pažnju na ove greške i gafove, ili je u pitanju elementarno neznanje, to ne znamo, ali vremenom će se pokazati šta je u pitanju.

(Telegraf.rs / izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA