DA NE BI FLERTOVALE: Saudijci zabranili ženama ulaz u restorane!

Objekte u ovoj zemlji preplavili su znakovi na kojima se ističe da je ženama zabranjen pristup. Oni smatraju da muslimanke ne treba same da se pojavljuju u restoranima, bez prisustva muškarca. Na taj način one remete mir i ne pokazuju poštovanje

  • 20

U Saudijskoj Arabiji, vlasnici restorana su ženama zabranili ulazak, zbog njihovog mentalno nestabilnog ponašanja kao što je flertovanje, pušenje cigara i korišćenje mobilnog telefona. Nekolicina restorana okačila je na svoje ulaze znak na kojem su istakli da je ženama zabranjen ulazak, kao jedno od pravila muslimanskog naroda.

 

U Saudijskoj Arabiji ne postoji zakon koji podržava ovakvo ponašanje, ali verska načela diktiraju pravilo da žena ne sme sama putovati ili posećivati restorane, bez prisustva muškarca.

 

 

- Mi smo postavili taj znak kako bi ograničili prilaz ženama, jer smo primetili flertovanje u restoranu - izjavio je jedan od vlasnika restorana.

 

On je naglasio da znakove skidaju samo ukoliko zaključe da navedeno ponašanje neće biti prisutno. Takođe, izjavio je da ovakvi postupci od strane žena negativno utiču na njihov posao.

 

 

Blogeri na društvenim mrežama oštro osuđuju ovakvo ponašanje žena i nazivaju ga mentalnim poremećajem. Smatraju da to što žena ušeta sama u restoran, fokusirana na telefon, izuzetno vređa celu naciju. Smeta im to što su bučne i nemaju osećaja za ostale u prostoriji, jednostavno nazvano - nedostatak poštovanja.

 

Saudijska Arabija je jedna od zemalja sa najrigoroznijim zakonima kada su u pitanju žene. Njima još nije dozvoljeno da polažu vožnju, udaja im je organizovana od strane oca, a vožnja bicikla je moguća samo u ograničenim regionima.

 

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko tamo

    25. novembar 2014 | 16:09

    Ovo je nenormalno, i ogromna diskriminacija žena.

  • IN

    25. novembar 2014 | 17:11

    Da li je moguce da je muski muslimanski svet toliko izopacen da ih zena toliko uznemirava cak i obucena kao mumija. Pored harema koji po kuci cuvaju oni nezajazljivo ocijukaju u sve sto je u zenskom rodu. Mislim da bi bilo najbolje da uklone zenski rod i iz gramatike mozda to nesto pomogne.

  • § … §

    25. novembar 2014 | 16:06

    Totalna diskriminacija, jadne zene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA