Ovako će država rešiti problem dece koja terorišu pola Beograda! (VIDEO)

Dva desetogodišnjaka koja su nedavno u Beogradu napala Rašu Popova, a prekjuče još jednu stariju osobu, biće smešteni u odgovarajuću ustanovu i o njima će se voditi 24-časovna briga

  • 22

Prema rečima Aleksandra Vulina, ministra rada i socijalne politike, dva desetogodišnjaka koja su nedavno u Beogradu napala Rašu Popova, a prekjuče još jednu stariju osobu, biće smešteni u odgovarajuću ustanovu i o njima će se voditi 24-časovna briga, što do sada nije bio slučaj.

 

 

Policija će u ovom slučaju napraviti izuzetak i problematičnu braću, koja iza sebe imaju već 300 krivičnih dela, uhapsiti i predati Centru za socijalni rad, prenose "Novosti".

 

 

- Zbog njih ne možemo promeniti zakon i hapsiti desetogodišnju decu - kaže resorni ministar. - Ko je taj ko će odrediti da je neko u tim godinama nepopravljiv i da mora da ide u zatvor?! Za mene oni nisu pravilo, već izuzetak u odnosu na 6.600 dečaka i devojčica koji su u hraniteljskim porodicama i prihvatilištima.

 

Posle napada na Rašu Popova, problematična deca ponovo su smeštena u Prihvatilište, međutim, kao i nekoliko puta do sada, samovoljno su ga napustili.

 

Socijalne službe tvrde da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, nisu u stanju da se same izbore sa ovakvom decom i da im treba pomoć policije. Maloletni delinkventi tako su prepušteni životu na ulici, jer njih ne žele ni hraniteljske porodice, a ni usvojitelji.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smajli

    26. novembar 2014 | 17:27

    Ajmo ovako..Tekst sam povrsno procitao i iznervirao se.Alo bre kako mozete tretirati kao "dete" osobu od 11-12godina koja bije starije,pljacka,preti oruzjem i slicno.Logicno je da ako je ta maloletna osoba u stanju da radi to sto radi treba da odgovara kao i punoletna osoba.Pa zaboga ova decurlija ce ubiti nekoga i nece odgovarati.Lepo napraviti zatvor za maloletnike koji rade slicna dela i u zatvoru se prema njima ponasati kao prema odraslima.Ova decurlija su toliko zasticena da ima pravo da me upuca a ja nemam pravo da se branim?Manite se vise Evrope i njihovih zakona,od kad nam ta "cenjena" Evropa zapoveda drzavom i pravi nam zakone nama je sve gore.

  • Valjevac1308

    26. novembar 2014 | 10:54

    Gledam video i ne verujem. Gospode Boze, ti sto si na nebesima, nisam ti mnogo trazio a i sto sam trazio malo sam sta dobio. Evo sad te molim jos ovo, udesi moli te tvoj valjevac da nekako ova dva klipana na mene nalete. Tebi to nije problem a meni i ovom napacenom narodu mnogo bi znacilo. Jedino ti mozes da nam pomognes jer drzava sigurni nece.

  • nekonebitan

    26. novembar 2014 | 12:38

    Treba uvesti zakon da se hapse deca i treba izgraditi popravne domove.Nisu samo oni u pitanju,u pitanju je jos hiljade decurlije koja sa 10-11 godinica zavrse u crnoj hronici.Oni Ako cekate 15-16 godina da bi ste mogli da reagujete-to ce biti kasno. Do tad mogu da ubiju nekog,jer ce se istripovati da su kriminalci....Pod hitno menjanje zakona i grajenje popravnih domova.Tako ce te zaposliti vise ljudi(cuvara) i skloniti decu sa ulice.Mozda i nauce nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA