Južna Afrika: Tinejdžere uče da budu rasisti! (FOTO / VIDEO)

Desničar Franc Just organizovao kamp u kojem uči bele Afrikance kako da “odbrane svoje porodice od crnaca”

  • 0

Novinar Eles van Gelder i fotoreporter Ilvi Njokitken proveli su nedelju dana u ekstremno desničarskom kampu u organizaciji Komandokorpa, stacioniranom 230 kilometara od Johanesburga u Južnoj Africi.

O ovoj rasističkoj vojnoj jedinici prvo su pisali svetski mediji koji su intervjuisali vođu desničarskog kampa Franca Justa, koji je u jednoj od svojih izjava istakao da su ovi tinejdžeri jedinstvena afrička nacija i da postoje razlike između njih i crnaca.

Vaš mozak  je teži za 120 grama nego njihov - samo je jedna od Justovih rasističkih izjava.

Just je organizovao ovaj kamp prošle godine za vreme školskog raspusta tokom kojeg je afričke tinejdžere učio najpre kako da “odbrane svoje porodice od crnaca” i savetovao ih je da ne prihvate novu demokratiju Južne Afrike.

- Ko su naši glavni neprijatelji od kojih moramo da zaštitimo naše porodice? Ko ubija i siluje? Odgovor je: Crnci! - ističe Just na okupljanjima.

Provodeći sate u napornim treninzima krvavih ruku, vojnici su često uz suze govorili kako oni ne mogu sve ovo da izdrže, ali da moraju, kako ne bi razočarali očeve koji su ih u kamp i poslali.

- Ovaj kamp promoviše rasizam, ali ne loš. Nakon ovog kampa osećam se mnogo bolje, kao bolji Afrikaner - kaže jedan od tinejdžera, aludirajući na rasistički “Pokret Afrikanera” iz Južne Afrike.

Takođe, u  izjavama za svetske medije vođa kampa Just je često otvoreno priznavao da je rasista. U Južnoj Africi možeš da budeš ili slep ili rasista, drugačije ne - isticao je Just.

(Isidora Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA