Advokati mogu da posećuju klijente lišene slobode!

Kako se navodi u saopštenju Advokatske komore Srbije, na sednici UO AKS, održanoj 19. novembra u Novom Sadu, usvojena su Pojašnjenja Pravila postupanja advokata u Srbiji tokom protesta advokata

  • 2

Advokati u Srbiji, koji protestuju više od dva meseca, ubuduće će moći da posećuju branjenike koji su lišeni slobode, da sačinjavaju podneske i vrše druge radnje čiji je cilj sprečavanje gubitka prava svojih klijenata.

Kako se navodi u saopštenju Advokatske komore Srbije, na sednici UO AKS, održanoj 19. novembra u Novom Sadu, usvojena su Pojašnjenja Pravila postupanja advokata u Srbiji tokom protesta advokata.

Pojašnjenjima je utvrđeno da se neće smatrati povredom pravila postupanja poseta licima lišenim slobode i sačinjavanje podnesaka, kao radnji koje advokat preduzima u cilju sprečavanja gubitka prava, a u kojima se predlaže i obrazlaže ukidanje pritvora i štite prava dece, pripadnika drugih ranjivih grupa i pripadnika nacionalnih manjina u slučajevima diskriminacije.

Pojašnjenje je doneto jednoglasnom odlukom svih advokatskih komora koje su prisustvovale sednici, uključujući Advokatsku komoru Beograda.

Predsednik AKB Slobodan Šoškić i prisutni članovi UO AKB su se saglasili da se Pravilima postupanja koja je propisala AKS, uključujući i pojašnjenje sa sednice od 19. novembra, primenjuju u celosti na teritoriji Srbije, a s ciljem ujednačenog postupanja svih advokata u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • savica

    27. novembar 2014 | 11:42

    Tu je najveca zarada. Zasto bi gubili kad su najvece zverku u zatvoru. Mali ljudi mogu jos da cekaju na zavrsetke sudsih procesa.

  • Alex

    27. novembar 2014 | 09:33

    Pa naravno, glupo je da izgube zaradu, posebno sada kada je Kosmajac, pa Bogicevic uhapsen :) treba im uvesti fiskalne kase a ne da placaju porez kao da su krojacice ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA