KOPALI MU GROB U DVORIŠTU: Banda Roma otela vilu rumunskom političaru!

Vandam Konstantin je otkupio moj dug banci, uselio mi se u kuću i pretio smrću kako bih se iselio, tvrdi Jonel Agrigoroej, član rumunskog Parlamenta

  • 3

Rumunski parlamentarac Jonel Agrigoroej (53) tvrdi da se porodica Roma milionera uselila u njegovu vilu na silu i život mu pretvorila u pakao. On kaže da je Vandam Konstantin (18) otkupio njegov dug iz banke i preuzeo 20 odsto njegovog imanja, piše rumunski Gandul info.

- Banka je prodala moj dug 18-godišnjem milioneru iako niko ne zna odakle mu novac za to. On se zatim s porodicom uselio u moj dom, a onda je počeo da mi popisuje svu imovinu i da mi preti kako bi me isterao i oduzeo mi celu kuću - rekao je rumunski poslanik Jonel Agrigoroej.

Te pretnje su, kaže, uključivale kopanje grobova namenjenih njemu u dvorištu.

- Moj život i život moje žene bili su ugroženi. Njoj su rekli da je šteta da umre tako mlada, a mom bratu su pretili da će završiti u invalidskim kolicima. Za nekoliko nedelja su mi najmanje 30 puta pretili da će me ubiti ili da će me paralizovati. Jasno je da su želeli da pobegnemo iz kuće kako bismo imali celo imanje za sebe - rekao je rumunski parlamentarac.

Agrigoroej kaže da iza svega stoji Vandam Konstantin, vođa romske bande koji je već prilično dobro poznat policiji. Samo u poslednjih godinu dana napravi je dva velika skandala - prvo je frizeru pretio nožem jer mu se nije svidela frizura, a zatim je u martu sekirom jurio radnike jedne perionice automobila jer mu "nisu iskazali dovoljno poštovanja".

Međutim, iako su ga u drugom napadu snimile i kamere, Vandam Konstantin nije osuđen jer su žrtve iznenada povukle prijave i promenile iskaze.

Kako pišu lokalni rumunski mediji, Vandam Konstantin ime je dobio po glumcu koji se proslavio u akcionim filmovima - Žan Klod van Damu. Međutim, njegovi roditelji nisu znali pravilno da napišu prezime holivudske zvezde, pa su ga napisali spojeno.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peragenije

    27. novembar 2014 | 09:33

    Prvi put cujem za "Rome". Mora biti da su neke baje, cim ih se Rumuni plase.

  • Sreten Ranđelović

    27. novembar 2014 | 09:32

    Ko te je terao, da uzimaš Kredit od Banke, kada si znao, da ga nećeš moći vraćati. A pitanje, odakle 18 godišnjem Romu toliko novca, je pitanje koje trebaju rešiti pravosudni organi Rumunije. Rumunija je na brzinu primljena u EU, pa mislim, da je pravna država i mora poštovati zakone koji vladaju u EU. Mislim, da je Balkan, Balkan i da su sve baljkaske i baltičke države primljene u EU po političkoj liniji i preporuke Amerike i Nato Pakta.

  • Pop

    27. novembar 2014 | 10:39

    18,godina a milioner???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA