• 17

DA LI JE OVO ČOVEK KOJI ĆE SRUŠITI PUTINA: Neću se klanjati ni pred kim, pa ni pred Kremljom (FOTO)

Igor Girkin nije previše kritikovao Putina, ali je naglasio da njegov krajnji cilj, koji koristi ruski nacionalizam za oportunističke ciljeve, nije obnova Sovjetskog Saveza nego vlastiti politički opstanak

  • 17

Igor Girkin (43), penzionisani oficir ruskih specijalnih snaga poznat kao Igor Strelkov ili "Pucač", bio je vojni zapovednik samozvane narodne republike Donjeck pre nego što je naprasno povučen u Rusiju.

U intervjuu objavljenom prošle nedelje u ultranacionalističkom ruskom nedeljniku "Zavtra", Girkin detaljno opisuje kako je pomogao u dizanju ustanka i kako su aktivni ruski vojnici kasnije intervenisali da bi pobunjenike spasili od poraza.

Igor Girkin

On ističe da se bori za viši ruski cilj i nema razloga povijati se pred Kremljem. Ruski tvrdokorni nacionalisti već ga vide kao alternativu predsedniku Vladimiru Putinu

- Ja sam taj koji je prvi povukao obarač. Da naša linija nije prešla granicu, sve bi se završilo kao Harkiv i Odesa. Desetine njih bilo bi ubijeno, spaljeno i uhvaćeno. Tako bi sve završilo - rekao je Girkin, objašnjavajući da je upravo on počeo rat.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Girkin nije previše kritikovao Putina, ali je naglasio da njegov krajnji cilj, koji koristi ruski nacionalizam za oportunističke ciljeve, nije obnova Sovjetskog Saveza nego vlastiti politički opstanak. Kada je desetina hiljada Moskovljana protestvovala protiv Putina pre tri godine, ultranacionalisti su marširali zajedno s njima. Ukrajinski sukob samo ih je osnažio.

Girkin za sebe kaže da se vidi kao "čovek iz tajnih službi", na što mu je urednik odgovorio da "kao čovek tajne službe, ima izgleda da postane veliki političar". Putin je, na kraju krajeva, kao bivši agent KGB-a potekao upravo iz miljea tajne službe. 

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Komentari

  • Petar

    DA LI ĆE IKADA , OSTRAŠĆENA STOKA (ONI KOJI PODRŽAVAJU PUTINA) SHVATITI DA JE ON ZAPADNI IGRAĆ. - ONI SU GA DOVELI I ONI GA ODRŽAVAJU NA VLASTI (A TOBOŽE GA NAPADAJU) MOLIM BOGA DA OVAJ ŠTO PRE UKONI ONO CIA-INO G... (PUTINA), KOJI JE JE PO PRAVOSLAVNE NARODE I PO SRPSKI NAROD SMRT. on - putin , je povukao ruse sa Kosova i Metohije. on - od hrvatske u turske pravi energetskog džinove. (a srbiju zavija u bedu). on - je otpočeo (zaiedno sa ukrajinskim nacistima- pošto su zajednički igrači zapada) , zavadu pravoslavnih zemalja , i gle čuda: on - mlako reaguje na dešavanja u Ukrajini (po ocenama svih svetskih - ozbiljnih vojno političkih komentatora) , koji su mu predlagali ( i ako nisu Rusi) , da sa delovima u Ukrajini , koji hoće da žive u sastavu Rusije, uradi isto kao i sa Krimom. (ali on - putin zna da bi time oslabio zapad a omoćao Ruski blok). I takav zadatak nije dobio od pape i njegovih šefova sa zapada i ruskih tajkuna koji takođe rade u korist zapada. I gle čuda u Ukrajini - tamo gde se gine, žive potomci Srba...

  • Svuda magla, sesir i svinja

    Mali, lajes previse

  • CarskaRusija

    Ma srusice ga malo sutra! Samo moze da sanja o tome! Pojavio se ni od kuda da bi bio malo u centru paznje, ali na skroz pogresan nacin! PUTIN JE CAR NAD CAREVIMA, NE MOZE NIKO DA MU PRIDJE!!!!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima