DA LI JE OVO ČOVEK KOJI ĆE SRUŠITI PUTINA: Neću se klanjati ni pred kim, pa ni pred Kremljom (FOTO)

Igor Girkin nije previše kritikovao Putina, ali je naglasio da njegov krajnji cilj, koji koristi ruski nacionalizam za oportunističke ciljeve, nije obnova Sovjetskog Saveza nego vlastiti politički opstanak

  • 17

Igor Girkin (43), penzionisani oficir ruskih specijalnih snaga poznat kao Igor Strelkov ili "Pucač", bio je vojni zapovednik samozvane narodne republike Donjeck pre nego što je naprasno povučen u Rusiju.

U intervjuu objavljenom prošle nedelje u ultranacionalističkom ruskom nedeljniku "Zavtra", Girkin detaljno opisuje kako je pomogao u dizanju ustanka i kako su aktivni ruski vojnici kasnije intervenisali da bi pobunjenike spasili od poraza.

Igor Girkin

On ističe da se bori za viši ruski cilj i nema razloga povijati se pred Kremljem. Ruski tvrdokorni nacionalisti već ga vide kao alternativu predsedniku Vladimiru Putinu

- Ja sam taj koji je prvi povukao obarač. Da naša linija nije prešla granicu, sve bi se završilo kao Harkiv i Odesa. Desetine njih bilo bi ubijeno, spaljeno i uhvaćeno. Tako bi sve završilo - rekao je Girkin, objašnjavajući da je upravo on počeo rat.

Girkin nije previše kritikovao Putina, ali je naglasio da njegov krajnji cilj, koji koristi ruski nacionalizam za oportunističke ciljeve, nije obnova Sovjetskog Saveza nego vlastiti politički opstanak. Kada je desetina hiljada Moskovljana protestvovala protiv Putina pre tri godine, ultranacionalisti su marširali zajedno s njima. Ukrajinski sukob samo ih je osnažio.

Girkin za sebe kaže da se vidi kao "čovek iz tajnih službi", na što mu je urednik odgovorio da "kao čovek tajne službe, ima izgleda da postane veliki političar". Putin je, na kraju krajeva, kao bivši agent KGB-a potekao upravo iz miljea tajne službe. 

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija & RS

    27. novembar 2014 | 15:36

    Ovo je neka umisljena budala a pre bih rekao da je ovo jos jedan pokusaj "Zapada" da "smesti" Putinu, lafo bre igra svima nama poznata..Kakav bre ovaj..tjah..on Putinu moze samo pertle vezivati i to ako mu dozvoli! Ziveo Vladimir Vladimirovic! :)

  • Сале

    27. novembar 2014 | 15:13

    ово је пропаганда и нема везе нити је истина

  • Dalmatinac

    27. novembar 2014 | 15:33

    Ma vidi ti brke al se osilio...ali bolje bi mu bilo da malo prikoci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA