DA NE POGREŠIMO KAO KOD POPLAVA: Spremite se, ovo je sledeća opasnost koja nam preti!

Kad god padne više od 60 centimetara snega, imamo problem. Međutim, ne zavisi ni sve od padavina, prošle godine su jaki vetrovi od snežnog prekrivača visine samo 20 centimetara pravili nanose od nekoliko metara

  • 5

Da smo u maju barem nekoliko dana ranije znali kakve nam poplave prete, štete bi bile neuporedivo manje, a o žrtvama da i ne govorimo.

Kakvu smo lekciju iz toga izvukli i kao država i kao pojedinci? Da li smo spremni za više od metar snega koliko je prošle nedelje palo u nekim delovima Amerike koji imaju klimu sličnu našoj?

Za 24 sata na američku državu Njujork sručilo se snega koliko obično padne za celu zimu. Dobro organizovan sistem, kažu, smanjio je štetu na najmanju meru, ali šta bi se dogodilo u zemlji gde se često kaže da je zimski sneg iznenadio putare?

- Plan zimske službe je objavljen i prihvaćen, prosleđen svim policijskim stanicama. Na lageru je 43 hiljade tona soli a uskladišteno je 70.000 tona rizle - kaže Slobodan Basurić iz "Puteva Srbije" za "Novosti".

Kad god padne više od 60 centimetara snega, imamo problem. Međutim, ne zavisi ni sve od padavina, prošle godine su jaki vetrovi od snežnog prekrivača visine samo 20 centimetara pravili nanose od nekoliko metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    27. novembar 2014 | 21:56

    Gde su sad "ONI" koji su želeli Amerima još više snega? Bude li kod nas padalo kao letos kiša....odosmo mi svi u tri.......

  • Vladeta Nikolić

    28. novembar 2014 | 17:50

    Može biti upozorenja kolko god hoćeš, a nadležni su "uvek spremni" i nikad ništa ne urade kako treba.

  • Dejan M. Solak

    28. novembar 2014 | 09:18

    Tek da vas podsetim da je postojao crveni alarm za kišu i poplave u maju... Ali,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA