Kolima dolazili na obuku za nesavesne vozače?!

Trojica vozača kojima su zbog nesavesne vožnje oduzete vozačke dozvole, na obuku Agencije za bezbednost saobraćaja, koju su obavezni da pohađaju dolazili su kolima, iako se dokle god odlaze na pomenute časove ne smatraju vozačima

  • 8

Trojica vozača, kojima je zbog 18 kaznenih poena oduzeta vozačka dozvola i obavezani su da pohadjaju obuku Agencije za bezbednost saobraćaja, na nastavu su dolazili svojim kolima. Njih je policija otkrila za volanom tokom rutinske saobraćajne kontrole u blizini mesta gde se obuka održava. Prekršajni sud je dvojicu kaznio sa po sto hiljada dinara a treći je dobio kaznu od 40.000 dinara.

- Vozačima koji imaju 18 kaznenih poena oduzima se dozvola, dužni su da plate sve izrečene kazne i tada dobijaju pravo da pohađaju obuku Agencije za bezbednost saobraćaja u trajanju od 40 teorijskih časova nakon čega ponovo polažu vozački ispit. Kada završe sa obukom dobijaju uverenje sa kojim dolaze u Policijsku upravu i ponovo im se izdaje vozačka dozvola - objašnjavaju saobraćajni stručnjaci.

Mišel Marković, portparol niškog Prekršajnog suda potvrdio je da su ova trojica prekršajno kažnjena.

- Dok pohađaju obuku smatraju se vozačima koji nemaju saobraćajnu dozvolu i ne smeju da upravljaju motornim vozilima. Međutim, ova trojica su tu zabranu ignorisali. Zbog toga su protiv njih podnete prekršajne prijave i njima su izrečene novčane kazne i to dvojici po sto hiljada dinara a jednom od 40.000 dinara, što su oni odmah platili. Inače, za taj prekršaj je predvidjena kazna od 100.000 do 120.000 ili kazna zatvora – saopštio je Marković.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karađorđije

    29. novembar 2014 | 10:54

    A ako je predviđena kazna za taj prekršaj 100- 120 xiljada, kako ovaj treći plati 40...??

  • Ma važi..

    29. novembar 2014 | 12:33

    Ne brinem ja mnogo za njih ako su to odmah platili..

  • Boban

    29. novembar 2014 | 09:41

    Odmah platili? Mamini i tatini sinovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA