RUSKA CRKVA TVRDI: Brz internet je čisto zlo

Mitropolit Kliment smatra da treba malo da se sačeka pre nego što se neka informacija podeli sa svetom i da internet sam po sebi nije "inkarnacija apsolutnog zla"

  • 7
Hram Vasilija Blaženog Foto: mybestcity.com

Prema istaknutom članu ruske pravoslavne crkve, svet je bio bolje i lepše mesto u doba glinenih tablica, i veruje da moderne tehnologije šire zlo.

- Glavna osobina interneta je brzina, pa tako i sve loše što se pojavi širi se veoma brzo. Stvaranje loših stvari ne zahteva mnogo razmišljanja - rekao je metropolit Kliment.

Kliment, koji vodi Izdavački savet Ruske pravoslavne crkve, smatra da treba malo da se sačeka pre nego što se neka informacija podeli sa svetom.

- Kada se radi nešto dobro, talentovano i duboko čak i uz upotrebu modernih tehnologija, treba truda i vremena, kao i sprititualno raspoloženje - rekao je mitropolit.

Internet, kaže on, nije po sebi "inkarnacija apsolutnog zla".

- On samo akumulira i prenosi informacije. Kao glinene tablice, klinasto pismo, papirus, pergament, zidovi pećina i druge stvari kojima su se informacije prenosile u prošlosti - rekao je Kliment.

Ruska internet zajednica do sada je uglavnom sa ironijom reagovala na Klimentove komentare, a mnogi su preispitivali stručnost crkve da se bavi digitalno tehnološkim temama. Ovo, međutim, nije prvi put da neki ruski crkveni lider komentariše ulogu interneta u društvu.

Patrijarh Kiril je pre godinu dana rekao monasima da ne bi trebalo uopšte da koriste internet, kako bi izbegli iskušenja.

- Mnogi monasi se ponašaju apsolutno iracionalno. S jedne strane beže od sekularnog života, kako bi otvorili bolje uslove za spas duše, a s druge nose mobilne telefone i surfuju internetom gde ima mnogo toga što iskušava i poziva na greh - rekao je patrijarh Kiril.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    28. novembar 2014 | 21:17

    Ne odgovara vam širenje informacija? Sasvim logično. Kako biste inače vladali neukim narodom?

  • Dag

    28. novembar 2014 | 21:03

    Postujem crkvu. Ali, zna se, gde je - njeno mesto...

  • Lesa

    28. novembar 2014 | 18:51

    Spori internet je najvece zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA