ODLAZAK SRĐANA ĐURIĆA: Pamtićemo ga po britkim rečima i sjajnim idejama!

Srđan Đurić, poznati novinar i bivši šef Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, ostaće upamćen i po uspesima koje je napravio sa agencijom "Olaf&McAteer" kao jednom od prvih domaćih agencija za odnose s javnošću u Srbiji

  • 5

Srđan Đurić, poznati beogradski novinar, kolumnista, vlasnik i konsultant PR agencije "Olaf&McAteer je iznenada preminuo u 45. godini života.

Đurić je preminuo u subotu, 29.11. u Beogradu nakon kraće bolesti. Bio je urednik spoljnopolitičkog programa Studija B, glavni i odgovorni urednik RT BK Telekom, glavni i odgovorni urednik TV Avala, zamenik glavnog i odgovornog urednika Novinske agencije FoNet, autor rubrike Globus u nedeljniku Nin, i saradnik nekoliko medija sa prostora bivše Jugoslavije.

Đurić će ostati upamćen i po sjajnoj knjizi od 48 priča naslovljenoj "Helikopter moga ćaleta" u koju je utkao mnogo svojih iskustava.

Između ostalog u jednoj od priči o sebi je napisao:

"Ima dana kada reči izlaze same od sebe i ja to ne mogu da kontrolišem. Tada sam samo kanal kroz koji one prelaze na papir. Opet, ima i onih dana kada znam da se priča krije tu negde, da je skrivena i šćućurena i da samo čeka da izađe, ali kada sednem pred ekran, ona se krije kao stidljiva, tek stasala devojčica koja prvi put treba da izađe na palanački korzo. Tako je bilo i ove nedelje. Krila se i jogunila i nikako nije htela da izađe. Tako je, često, i sa emocijama. U tome su priče i emocije slične. Neretko osećamo da su tu, ali one nikako ne žele da se pokažu. Čak i kada je očigledno da mi ne želimo da ih sprečimo i kada nam je neophodno da isplivaju i olakšaju nam situacije kroz koje prolazimo".

Inače, ostaće upamćen i po uspesima koje je napravio sa agencijom "Olaf & McAteer" koju je osnovao 2002. godine i to kao jednu od prvih domaćih agencija za odnose s javnošću u Srbiji. Nakon 6 godina uspešnog rada, agencija je zahvaljujući Srđanovim naporima dobila priznanje i poziv da se priključi najvećoj evropskoj konsultantskoj mrezi Pleon, u čijem sastavu i pod imenom "Olaf&McAteer" posluje od 2008. godine.

Đurić je bio i i savetnik za medije u kabinetu Vojislava Koštunice tokom njegovog predsedničkog mandata.

Vest o njegovoj smrti prvo je odjeknula na društvenoj mreži Tviter, gde su njegove kolege i prijatelji odali počast Đuriću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA