SRAMOTA: Ubacuju fašističke letke u sandučiće koji pozivaju na nasilje nad Romima (FOTO)

Antifašistička akcija Novi Sad je navela da letak sadrži najprimitivniji oblik fašističke propagande i da se u njemu Romi apostrofiraju kao uzrok materijalne bede u kojoj većina građana Srbije živi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika G
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • N.N.

    02. decembar 2014 | 09:09

    Romi u Srbiji imaju samo prava. Nemaju nikakvih obaveza, cak ni da cuvaju, vaspitavaju svoju decu. Ne odgovaraju ni za decije postupke, prestupe dok su deca krivicno neodgovorne, a cine krivicna dela.

  • Saip Bajramovic

    01. decembar 2014 | 18:55

    Dragi moji Novosadjani, nemojte dozvoljavati ovakve stvari, budite protiv ovakvih fasisoidnih ideja. A vi iz te organizacije dodjite u Zemun da vidite kako zive Romi kojih ovde ima oko 3000, mi Zemunski Romi nemamo problema te prirode, zivimo pola veka sa nasom bracom Srbima nema podela posecujemo se, radimo zajedno, delimo i dobro i zlo imamo iste probleme koje zajednicki resavamo, vi koji imate takvo misljenje o romima dodjite da vidite i naucite kako se treba vladati i postovati uopste prema nacionalnim manjinama, a posebno prema Romima.

  • ana

    01. decembar 2014 | 11:53

    Svako ko moze da kaze ista lose i generalizuje o ponasanju Roma neka zadje po 'naseljima' u kojima zive ili jos bolje neka provede par dana na ivici egzistencije, nemajuci sta da obuje ili obuce zimi u blatu oko kuce i u dvoristu, sa cesmama u dvoristu bez wc-a i odvoda ili sa wc-om u vidu septicke jame, bez ves masine, bez bojlera za toplu vodu, jeduci hleb kao osnovni obrok, grejuci se na peci i cepajuci drva sekirom posto motorna testera naravno ne moze da se priusti, radeci kao skupljac sekundarnih sirovina ili brinuci o dvoje ili vise male dece po ceo dan plus sredjujuci kucu u tim uslovima - bez para ako zatreba za lekove, cesto bez telefona i kontakta sa svetom, ponekad i bez poznavanja jezika zemlje u kojoj zivis, plus stalno biti okruzen rasizmom, na sve strane, konstantno. Neka pokusa neko da vaspita decu u uslovima kada cesto ne moze da ih salje u skolu zbog hladnoce i manjka odece, bez raznih rekvizita za poboljsanje razvoja koje svi koji ih imamo uzimamo zdravo za gotovo, bez nade u buducnost tog deteta jer neretko ce doci iz skole i plakati kako ga druga deca vredjaju i maltretiraju, ucitelji ce okretati glavu, ako mu losije ide savladavanje gradiva umesto da se potrude da pomognu sugerisace da se dete prebaci u specijalno odeljenje, mnoga sasvim normalna pa cak i bistra deca ce tesko zavrsiti osnovnu skolu zbog svih otezavajucih faktora, a kada je i zavrse perspektiva im je fizikalisanje ili higijenisanje. Sram vas bilo sve bezosecajne rasiste koji mozete ista lose da kazete o ljudima koji tako zive, gadi mi se kada procitam pojedine komentare i stidim se sto zivim u zemlji u kojoj ima toliko puno siromastva a ljudi umesto da se ujedine i shvate ko je kriv optuzuju jedni druge i sire mrznju prema najugrozenijima!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA