POSLEDNJA VEST: Noćas nam stižu ledena kiša, sneg i oluja!

JP "Putevi srbije" pozivaju sve učesnike u saobraćaju na veću opreznost jer će upozoravaju da će u toku večeri i noći doći do velikog smanjenja temperature, pojave poledice i vetra olujne jačine

  • 10

Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je danas na vozače i učesnike u saobraćaju da budu oprezni zbog u saobraćaju zbog vlažnih kolovoza i očekivanih niskih temperatura u večernjim i jutarnjim satima i moguće poledice na kolovozu i vetra olujne jačine.

Posebno se preporučuje oprez vozačima u predelu Pomoravlja, južnog Banata, istočne Srbije i Beograda, 1. i 2. decembra, zbog najave olujnog vetra brzine od 17 do 27 metara u sekundi, kao i zbog očekivane ledene kiše i snega.

Oprez je potreban i u predelu Timočke krajine, zbog pojave ledene kiše, snega i stvaranja manjeg snežnog pokrivača, navodi se u saopštenju JP "Puteva Srbije".

To javno preduzeće apeluje na sve učesnike u saobraćaju da zbog vlažnih kolovoza i očekivanih niskih temperatura u večernjim i jutarnjim satima, moguće pojave poledice na kolovozu i vetra olujne jačine, koriste zimske pneumatike, budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Zimske gume

Upozoravano da je od 1. novembra obavezno da sva vozila koja učestvuju u saobraćaju na putevima u Srbiji moraju da imaju zimsku auto-opremu. Neposedovanje propisanih pneumatika tretira se kao teža tehnička neispravnost i kazna koju saobraćajna policija može naplatiti iznosi od 6.000 do 20.000 dinara za fizičko lice, odnosno od 100.000 do 800.000 dinara za pravno lice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan bgd

    30. novembar 2014 | 16:30

    Nasi meteorolozi ne znaju kakvo je vreme bilo juce ,a ne kakvo ce biti veceras !!!

  • Mica

    30. novembar 2014 | 16:10

    Nije tačno da je od prvog novembra obavezna zimska oprema već po potrebi t.j vremenskim prilikama i uslovima saobraćaja od tog datuma. Ako su vremenski uslovi i dalje jesenji( dez snega i poledice) dozvoljene su letnje gume sa propisanom dubinom šare.

  • mstefann

    30. novembar 2014 | 16:50

    Kako ledena kisa ako u narednih 5 dana min temperatura nece biti ispod 4 stepena? Znate led i minus su nerazdvojive pojave... Mozda jedino na planinama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA