TVRĐAVA USRED MOSKVE: Rusi grade supermoderan ratni štab!

Rusko Ministarstvo odbrane nije objavilo procenu troškova gradnje nove institucije koja će kontrolisati bezbednost države, ali se pretpostavlja da će oni iznositi nekoliko milijardi dolara

  • 19

Rusija gradi novu zgradu Centra za kontrolu nacionalne odbrane, u kojem će biti nadzirane pretnje po bezbednost u doba mira, ali će tu biti i komanda za kontrolu cele zemlje u slučaju rata.

U novoizgrađenom i utvrđenom kompleksu u Moskvi nalaziće se i nekoliko takozvanih ratnih soba sa novim superkompjuterom u središtu centra za obradu podataka, tajnom saobraćajnom rutom za hitnu evakuaciju i helipedom. Rusko Ministarstvo odbrane nije objavilo procenu troškova gradnje, ali se pretpostavlja da će oni iznositi nekoliko milijardi dolara.

Ocenjuje se da je ova institucija veliko poboljšanje u odnosu na nekadašnju Centralnu komandu Generalštaba, jedinice zadužene za neprestani nadzor vojnih pretnji protiv Rusije, posebno od lansiranja balističkih projektila i raspoređivanja strateškog nuklearnog naoružanja.

- Stvaranje NDČ-a je jedan od najvećih vojnih projekata u proteklih nekoliko godina. Najbliža prošla analogija u smislu funkcionisanja i zadataka je Komanda vrhovnog komandanta, koja je delovala od 1941. do 1945. godine, u kojoj je, u interesu ratnih dešavanja, bila centralizovana kontrola vojne mašine i ekonomije - izjavio je ruskim medijima šef NDČ-a, general Mihail Mizincev.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    1. decembar 2014 | 18:11

    Ovi gologuzani ostace bez hleba, jureci za Amerima!

  • zika

    1. decembar 2014 | 18:13

    Lun a jesi li ti zavrsio osnovnu skolu, mislim na prvi i drugi razred? Tad se uci pravopis!

  • Marijana Hadzi Andrejic

    1. decembar 2014 | 18:25

    Rusi jos 50 tih godina klonirali ljude ,ko zna sta sve sada imaju,a ovo objavili cisto malo da se ova satanska amerika pojede od muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA