MESIĆ: Odluka Milanovića da ne dođe u Srbiju, raduje samo marginalca Šešelja!

- Ukratko - bio Šešelj marginalac, ili ne, a ja sam uveren da jeste, njegove istupa treba osuditi i od njih se distancirati - kaže bivši predsednik Hrvatske i Jugoslavije

  • 7

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je u intervjuu “Danasu“ rekao da je Šešeljeva snaga marginalna, ali da on u Beogradu uspeva da okupi dve do tri hiljade pristalica, propoveda mržnju i zagovara novi rat.

On je istakao da odluka premijera Hrvatske Zorana Milanovića da ne poseti Beograd 16. decembra ide u službu propagandno-političkog prepucavanja na liniji Zagreb-Beograd, što ne koristi nikome, ali sigurno raduje samog Šešelja.

- Svi njegovi istupi pokazuju kako je reč o neuravnoteženom čoveku, ali ne do te mere da ne bi bio svestan onoga što govori i odgovoran za to. Ova konstatacija važi za Šešelja danas, jednako kao i za Šešelja iz vremena ratova u kojima se raspala Jugoslavija. No, sve to ne opravdava ćutanje zvaničnog Beograda koja je nekima dobro došla da na tome dovedu u pitanje kako bilateralne odnose Zagreb - Beograd, tako i celi koncept regionalne saradnje. Ukratko - bio Šešelj marginalac, ili ne, a ja sam uveren da jeste, njegove istupa treba osuditi i od njih se distancirati. Da je to učinio zvanični Beograd, uveren sam da Evropski parlament ne bi video nikakve potrebe da se oglašava - istakao je Mesić.

Bivši predsednik Hrvatske je saglasan sa argumentima srpske strane da je Šešelj 11 godina u Haškom tribunalu širio mržnju na suđenjimja, pa niko nije predlagao nikakve sankcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nigrutin

    2. decembar 2014 | 09:59

    I od Stipeta se treba ograditi...zidom, ogradom...bilo čim

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojković

    2. decembar 2014 | 09:53

    Ovo bi bila dobra prilika da Milanović i ostali iz Hrvatske i okruženja shvate da se Srbija polako ali sigurno vraća na lidersku poziciju Balkana, što je oduvek i bila.

  • Dag

    2. decembar 2014 | 08:50

    Opet Stipe, iz njihove - lipe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA