MISTERIJA BOSANSKOG ZATVORA: Nema ogradu, a niko nikada nije pobegao!

KPZ Trebinje je ustanova poluzatvorenog tipa i nalazi se u urbanom delu grada, a u njoj je predviđeno odsluženje kazne zatvora do tri godine

  • 9

Kazneno-popravni zavod (KPZ) Trebinje jedina je ustanova ovog tipa koja nema zaštitnu ogradu, ali  gde nikada nije zabeležen niti jedan slučaj bekstva, rekao je danas direktor KPZ Trebinje Slaviša Jankovć.

Janković je pojasnio da Privredna jedinica Pudarica, koja posluje u sastavu KPZ Trebinje, ima farmu svinja na kojoj uspešno radi pet osuđenih lica.

On je napomenuo da su i ostali zatvorenici angažovani na raznim poslovima, od radova na rekonstrukciji škola, bolnica i domova zdravlja, do pečenja hleba i pravljenja peciva, a omogućeno im je i bavljenje sportom.

- U našoj ustanovi je stvorena takva klima da zatvorenici mogu da rade i bez nadzora - kaže Janković i dodaje da su i uslovi boravka u poslednje vreme znatno poboljšani.

Janković je istakao da su, zahvaljajući Vladi Republike Srpske koja je izdvojila oko 150.000 KM (oko 76.000 evra), pre nekoliko meseci rekonstruisane prostorije KPZ Trebinje, čime je proširen kapacitet objekta na južnoj strani za 30 posto.

- Kapacitet u našoj ustanovi, koja funkcioniše od 1992. godine, sada je 100 mesta - kaže Janković i izražava nadu da će se iznaći sredstva i za druge planirane radove poput zaštitne ograde, zatim za pristupni put i za sprat.

KPZ Trebinje je ustanova poluzatvorenog tipa i nalazi se u urbanom delu grada, a u njoj je predviđeno odsluženje kazne zatvora do tri godine, mada, kako ističu odgovorni, ima i onih osuđenih na pet, 10 i više godina zatvora.

(Telegraf.rs / Izvor:mojahercegovina.com / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sutra

    2. decembar 2014 | 13:39

    Zatvorenici rade-logično. Zove se Kazneno POPRAVNI zavod. Nije cilj samo nekoga zatvoriti.

  • TB_dečko

    2. decembar 2014 | 17:18

    Nije Trebinje Bosna već je Hercegovina. Zatvor u našem gradu je bukvalno odmor kada se pogledaju ostali zatvori u državi.

  • Александар Џунић

    2. decembar 2014 | 13:57

    Смештај, клопа, купање (испадају сапуни)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA