POSLEDNJA REČ: Novi roman Hanifa Kurejšija

Izdavačka kuća "Booka" predstavlja novi roman "Poslednja reč" engleskog pisca Hanifa Kurejšija. Ljubitelji ovog proslavljenog pisca moći će naredna četiri dana da poruče ovaj roman po promotivnoj ceni od 660 dinara uz besplatnu kućnu dostavu

  • 1

Hanif Kurejši je završio filozofiju na Kings koledžu u Londonu. Za drame "Outskirts" i "Borderline" dobio je 1981. godine nagradu "Džordž Devin", a za scenario za film "Moja lepa perionica" (1984) nominovan je za Oskara

Kurejšiju je dodeljena francuska titula viteza Reda umetnosti i književnosti, kao i orden Britanskog carstva za doprinos književnosti. Njegova dela su prevedena na trideset šest jezika, a 2010. godine dobio je nagradu „Harold Pinter“, koju dodeljuje međunarodni PEN.

Njegov roman "Poslednja reč" dobio je pozitivne kritike i ocenjen je kao izuzetno zabavan roman.

- Odlično delo... vešto osmišljenog zapleta, sa upečatljivim likovima i prštećim dijalozima. Kurejši ništa ne prepušta slučaju. Poslednja reč je izuzetno zabavan roman i jedan od njegovih najboljih - tvde iz "Mail on Sunday".

Ljubitelji ovog proslavljenog pisca moći će naredna četiri dana da poruče ovaj roman koji je izdala "Booka" po promotivnoj ceni od 660 dinara uz besplatnu kućnu dostavu. A evo o čemu se radi u knjizi:

"Mladi pisac Hari prihvata ponudu da napiše biografiju koja bi osvežila karijeru starog priznatog pisca, čija reputacija i bankovni račun počinju da blede. On se iskreno divi velikom umetniku i želi da otkrije istinu o njegovom životu. Izdavač pak traži ogoljeniju istinu, pikantnu priču o seksu i skandalima koja bi dospela na naslovne strane. Hari i Mamun počinju da odmeravaju snage, ali čija će reč biti poslednja? U toj borbi za nadmoć, na površinu isplivavaju pitanja ljubavi i žudnje, odanosti i izdaje, i jaz između staračke slabosti i mladalačke bahatosti."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владо Шипчић

    2. decembar 2014 | 13:25

    Ми их у Србији одавно имамо , сваки други политичар

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA