HOĆU DA UBIJAM, NEĆU DA ČISTIM KLOZETE: Evo zašto je ovaj džihadista napustio Islamsku državu (FOTO) (VIDEO)

Mnogi regrutovani džihadisti se osećaju prevareno jer im je Islamska država dodelila zadatke pranja toaleta i donjeg rublja. Takođe, smatraju da su "oštećeni" jer nisu bili uvedeni u borbene redove ove terorističke organizacije

  • 8

Nezadovoljni džihadisti koji su otputovali u Irak i Siriju da bi se pridružili Islamskoj državi, sada bi hteli da se vrate kući. Oni su se požalili da su bili prinuđeni da rade uslužne poslove kao što je čišćenje toaleta ili pranje donjeg rublja.

Indijski džihadista, Areb Madžid (23) je sa svoja tri prijatelja krajem maja pobegao od kuće.

On se majci i ocu požalio da je umesto borbe na frontovima, morao da izvršava zadatke kao što je pranje toaleta i donjeg rublja. Takođe, jedan broj muslimana iz Francuske se takođe premišlja o prijavljivanju za borce Islamske države.

- Ja ništa drugo nisam radio, osim deljenja hrane i odeće - rekao je jedan od regrutovanih mladića.

Ovakva reakcija je jedna od brojnih u masi regrutovanih momaka, koji se osećaju prevareno jer im je Islamska država dodelila takve zadatke. Takođe, smatraju da su "oštećeni" jer nisu bili uvedeni u borbene redove ove terorističke organizacije.

Oni su apelovali na pomilovanje od vlasti, rekavši da što duže budu ostali u Iraku i Siriji, imaju veće šanse da postanu "tempirane bombe" kada se vrate u svoje zemlje.

Ovde možete pogledati kako se džihadisti spremaju za borbe:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    2. decembar 2014 | 18:36

    Kakva bagra i ološ

  • trlababalan

    2. decembar 2014 | 16:58

    Da, ništa nisu radili, sem što su se obučavali za ubijanje i sad se kao dobrice i pokajnici vraćaju kući ne bi li napravili neko zlo kad ih oni majmuni aktiviraju. Sve bre spremačice i intendanti.

  • Lesa

    2. decembar 2014 | 16:37

    Koje njuske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA