KAKAV SREDNJI VEK: Sterilišu žene pumpom za bicikle (VIDEO)

Napumpavanje stomaka žena na ovaj brutalan način uobičajeno je u zabačenim i ruralnim delovima indijske države, gde se ne koristi savremena oprema nego se pribegava ovim čudnim i opasnim metodama

  • 1

Šokantna fotografija je uzdrmala širu svetsku javnost, koja nije ni pretpostavljala da se tako nešto događa u savremenom dobu, kada su nauka, medicina i tehnologija izuzetno napredovale. Na slici su indijski doktori koji sterilišu žene koristeći pumpu za naduvavanje guma na biciklu.

Hirurzi u malom indijskom selu su se dosetili da napumpaju stomake 56 žena, kako bi lakše izveli operacione zahvate na njima. Ova slika se pojavila samo dve nedelje nakon što je 13 žena preminulo usled masovne sterilizacije u susednom mestu, pri korišćenju zarđale medicinske opreme i kotaminiranih lekova.

Ova pojava je uobičajena u zabačenim i ruralnim delovima indijske države, gde se ne koristi savremena oprema nego se pribegava ovim čudnim i opasnim metodama. Doktor Maheš Prasad Rut je uradio preko 10.000 tubektomija tokom svoje 10-ogodišnje karijere, pri čemu je rizikovao živote svojih pacijentkinja. Moguće komplikacije bile bi nasilno širenje i prenaduvavanje stomaka, gde bi mala ljudska greška dovela do tragičnog završetka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA