OPET POPLAVE: Lim se izlio u Prijepolju, preti izlivanje u Brodarevu

Štab je doneo odgovarajuće odluke preventivnog delovanja, situacija se prati iz minuta u minut, pune se džakovi sa peskom i distribuiraju na kritična mesta

  • 0

Lim je danas u konstantnom porastu, dostigao je kvotu 262, pa je došlo do izlivanja u prepoljskom naselju Zaluge, rečeno je Tanjugu u Odeljenju za vanredne situacije Zlatiborskog okruga.

Štab je doneo odgovarajuće odluke preventivnog delovanja, situacija se prati iz minuta u minut, pune se džakovi sa peskom i distribuiraju na kritična mesta. Kako kažu u štabu, osposobljena lica koja raspolažu mehanizacijom su u pripravnosti, a na terenu se nalaze i pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica i policije koji dežuraju na svim kritičnim tačkama.

Odlukom Štaba, viseći most je blokiran da pešaci ne bi prelazli preko njega, obiđena su sva kritična mesta a žitelji upozoreni kako da se ponašaju u slučaju da nivo Lima još poraste.

Nizvodno, u Brodarevu "ima dosta podzemnih voda koje su prodrle u podrume i pomoćne zgrade, a vatrogasci i spasioci u tim domahinstvima vrše crpljenje pomoću pumpi," ističu u Odeljenju za vanredne situacije koje pokriva Prijepolje, Priboj i Novu Varoš. Jedna pritoka reke se izlila i odnela deo puta u Grahovištu, precizirano je iz Odeljenja.

Meštanin Brodareva i predsednik nevladine organizacije Prijatelji Brodareva Amel Kurbegovic rekao je Tanjugu da Lim zbog obilnih padavina tokom preti da se izlije i ugrozi nekoliko desetina domaćinstava u tom mestu.

Kurbegović je rekao da su i pritoke Lima izazvale velike probleme, ušavši u dvorišta i podrume tamošnjih domaćinstava.

"Poplavljeno je i nekoliko kuća, ali i velika površina poljoprivrednog zemljišta. A put prema Slatini u mestu Grahovište je u prekidu", precizirao je on i dodao da su brojne loklane puteve odnele vodene bujice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA