PIŠITE DEDA MRAZU: Dosta mu je imejla i Fejsbuka!

Nagradni konkurs za decu do 10 godina organizuje Pošta Srbije, a najkreativniji radovi biće nagrađeni

  • 5

Pošta Srbije uoči Nove godine organizuje nagradni konkurs za mališane "Piši Deda Mrazu" u kojoj mogu učestvovati deca uzrasta do deset godina iz cele Srbije.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, mališani u pisma mogu da spakuju svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje, poruke, a Deda Mrazu mogu da pišu pojedinci, kao i odeljenja ili vaspitne grupe.

Na svakom radu treba obavezno napisati ime i prezime autora, adresu, godinu rođenja i broj telefona, a radove, uz naznačeni kontakt i datum rođenja treba poslati na adresu: Nagradni konkurs "Piši Deda Mrazu", poštanski fah 900, 11000 Beograd 6.

Za najkreativnije pripremljene su nagrade i u pojedinačnoj i u grupnoj konkurenciji.

Akcija "Piši Deda Mrazu" pokrenuta je u želji da devojčice i dečake podstakne na stvaralaštvo, kreativnost i maštovitost i da ih ohrabri da uz igru i zabavu neguju kulturu pisane komunikacije i bogate maternji jezik, budući da su pisma oduvek bila odraz znanja i dobrog vladanja.

Pošta podseća da tokom ove akcije svake godine pristigne više hiljada dečjih radova, pri čemu u nekim kovertama bude na desetine pesama i crteža iz čitavog odeljenja ili vaspitne grupe.

Prošle godine oboren je rekord sa preko 9.000 pisama pristiglih iz cele Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    2. decembar 2014 | 23:16

    Odlicna ideja ja imam 10 godina tako da bih migla da pisem Deda Mrazu jer je Nova Godina moj najdrazi praznik.

  • Љиљана

    3. decembar 2014 | 05:26

    Треба писати 'Божић Бати', а не Деда Мразу.

  • U Kanadi

    3. decembar 2014 | 04:58

    ... su napravili sistem u pošti sa vrlo posebnom adresom, u prevodu: Deda Mraz Severni pol, H0H 0H0 Original: Santa Claus North Pole, H0H 0H0 Šalju i odgovore nazad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA