RAT, PUSTOŠ I TUGA: Zavirite u Kobane, grad smrti (FOTO) (VIDEO)

Ekskluzivni izveštaj iz sirijskog grada Kobane svedoči o krvavim borbama i žrtvama obračuna, kao i preživelima koji se bore da opstanu uprkos ratu koji traje godinama

  • 10

Rat u Siriji ostavlja velike posledice, kako na životima lokalnih stanovnika, tako i tragove na gradovima koji polako umiru pod svakodnevnim borbama i nemirima. U pograničnom mestu Kobane, gde se kurdski borci bore protiv Islamske države, retki su znaci života.

Jedna od preostalih radnji koja još uvek funkcioniše u ovom mrtvom gradu je pekara, koja je bila zatvorena 20 godina ali sada snabdeva hlebom umorne borce i iscrpljene civile. Reporter Džejk Simkin je napravio ekskluzivni izveštaj iz unutrašnjosti grada, gde se strašna bitka vodi još od septembra, a broj žrtava je sve veći.

Deca se igraju u rovovima koje su napravile eksplozije, jer je to jedino što im je ostalo od svega što su nekad imali. Od kuća, škola i prodavnica ostale su samo ruševine i prašina. Kurdi nekako uspevaju u svojoj zamisli da zaustave militante, zahvaljujući 270 vazdušnih napada koalicije i pomoći u vidu oružja od strane SAD-a.

Od 50.000 stanovnika ovog grada, njih 2.000 je ostalo jer još uvek veruju da će borbe jednog dana prestati. U međuvremenu spavaju u napuštenim automobilima i improvizovanim šatorima, dok bodljikava žica i mine razdvajaju teritorije dveju zemalja.

Mnogi ljudi, među kojima je i veliki broj dece, nastradali su pod paljbom minobacača u ovom gradu smrti.

Pogledajte video:

YouTube / Associated Press

(Telegraf.rs/ Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    3. decembar 2014 | 23:19

    Ovo je slika šta SAD ,za rad svog interesa,moći i para druge unesrećuje i uništava A KUNU SE U BOGA...NE ZNAJU ONI ŠTA JE BOG I BOL,ALI SAZNAĆE KAD TAD.

  • Magdalena

    4. decembar 2014 | 01:38

    Amerika a i Zapad su mnogima unistile zivote, drzave, dok su oni svakim danom sve bogatiji, spokojniji i POHLEPNIJI!!!

  • Stella rossa

    3. decembar 2014 | 23:07

    Zao mi je ove dece sta su ona kriva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA