SRBIJO, POMOZI: Sedmočlana porodica s bebom prezimiće u kontejneru!

Najgora situacija je u sedmočlanoj porodici Rakić u valjevskom selu Vragočanica, domaćinstva u kome živi i jedna beba, koja će ovu zimu dočekati među otpadom

  • 3

U valjevskom kraju najmanje 13 porodica koje su u majskim poplavama izgubile kuću zimu će dočekati u privremenom smeštaju! Najgora situacija je u sedmočlanoj porodici Rakić u valjevskom selu Vragočanica, domaćinstva u kome živi i jedna beba, koja će ovu zimu dočekati u kontejneru!

Valjevska vlast tvrdi da su oni učinili sve što je bilo u njihovoj nadležnosti, a da je za kašnjenje kriva država, koja je tek tri meseca nakon poplava usvojila potrebne zakone, a onda je puno vremena potrošila na pronalaženje donatora.

Od 26 kuća u valjevskom kraju koje su na spisku za izgradnju izgrađene su samo četiri kuće u valjevskom naselju Peti puk. Izgradnja novih objekata je počela na još 13 lokacija, dok

je su za devet kuća postavljeni temelji, ali se dalje nije odmaklo. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da je procena da će bar polovina domaćinstva u novi dom ući tek na proleće.

- Zbog toga se traži rešenje za privremeni smeštaj oni ljudi koji se već nisu snašli. U toku su pregovori da onima koji nemaju gde da prezime obezbedimo smeštaj u stanovima koji su u

vlasništvu grada- kaže Radojičić.

Pored kašnjenja sa početkom obnove kuća ozbiljan problem sada predstavlja to što većina građevinskih firmi koja je dobila posao obnove nema dovoljan broj radnika ni potrebne kapacitete da izgradi kuće u ugovorenom roku. Tako se dogodilo da je na izgradnji devet kuća angažovano samo pet radnika, a firme koje su dobile posao, pošto nemaju radnu snagu, angažuju i lokalne meštane. To potvrđuje koordinator izgradnje devet kuća u valjevskom kraju Miroslav Burmazović iz Gradske direkcije.

On kaže da je izgradnju tih kuća dobila beogradska firma „Sameks“ i da se kasni na svim lokacijama. Burmazović kaže da nije realno očekivati da će izgradnja ovih devet kuća biti završena do kraja godine.

Na državnom spisku za izgradnju nalazi se 26 kuća, za tri domaćinstva su utvrđene nepravinosti, tako da su oni skinuti sa tog spiska. Od svih njih za sada je jedino izvesno da će

do zime nove kuće dobiti četiri porodice, koje će se u nove domove koje se grade na Petom puku useliti 6. decembra.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anoniman

    3. decembar 2014 | 19:31

    Ovakvim slucajevima treba pomoci, a ne kao skoro kad su nam javili u domu (zvecanskoj) da treba da ugostimo ljude iz obrenovca, celih 3 dana je bila frka po domu oslobadjanje soba guranje po maksimalnom kapacitetu u sobama, spavanje u ucionici itd.. Da bi na kraju dosli pocevsi od toga kad su usli u trpezariji i rekli "fujj" a posle par dana rekli nama se ovde ne svidja idemo... POMOZITE SAD NJIMA I ONAKO SAD IMA DOSTA MESTA!

  • Srbin

    3. decembar 2014 | 20:17

    Svako od politicara I ministra da izdvoji po2000 din.Moze se sazidati dvorac

  • :-)

    3. decembar 2014 | 23:21

    Ajmo politicari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA