PUŠAČI NA UDARU VLASTI: Cigarete poskupljuju za čak 80 odsto!

U cilju smanjenja broja pušača, parlament Južne Koreje doneo je odluku o povećanju cena cigareta. Od 1. januara 2015. pakla cigareta će u proseku koštati 3,35 evra, umesto dosadašnjih 1,8

  • 16

Parlament Južne Koreje izglasao je povećanje cene duvana za 80 odsto da bi se suzbilo pušenje. Tu meru su u okviru državnog budžeta za 2015. godinu izglasali poslanici.

Predviđeno je da od 1. januara 2015. pakla cigareta poskupi sa 2.500 južnokorejskih vona (1,8 evra) na 4.500 vona (3,35 evra).

Vlada procenjuje da bi ova mera trebalo da donese smanjenje potrošnje duvana za 35 odsto do kraja 2016. godine.

U Južnoj Koreji puši oko 44 odsto odraslih muškaraca. Među članicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, Južna Koreja je prva po broju pušača, ispred Turske, Grčke, Estonije i Japana.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    4. decembar 2014 | 07:45

    A to kao svaka vlast se sikira za zdravlje stanovnika pa povecava cijenu cigareta,

  • Scarecrow

    4. decembar 2014 | 10:56

    Svi vi sto hocete isto da se desi i kod nas nemojte posle da kukate kada vam smanje plate za jos 10%. Jel vi stvarno ne razumete koliko para drzava dobija od poreza na cigarete? I ovo sto su do sada poskupljivali je preglup potez jer su ljudu poceli da kupuju duvan "na crno" i da motaju i drzava je ostala bez poreza. Sto je neko napisao da imamo najvise obolelih od raka po broju stanovnika to nikakve veze nema sa cigaretama! To samo mozemo da se zahvalimo amerima i ostalim NATO clanicama na njihovom "milosrdnom andjelu" i osiromasenom uranijumu... Nemojte biti naivni, pa nikada toliko ljudi nije od raka obolelo nego odma posle bombardovanja, a zna se da treba mnogo godina da taj uranijum nestane odavde.

  • Zzzzz

    4. decembar 2014 | 09:05

    ma dajte bre vise sa poskupljenjima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA