Oboleo od raka, pa sam sebi napisao umrlicu!

U pisanju umrlice pomogla mu je supruga Nora koja je kasnije na svom blogu napisala kako se nikad nije više nasmejala i isplakala u jednom dahu

  • 0

Amerikanac Aron Josef Purmort znao je da mu preostaje još par dana života kad je rešio da napiše sopstvenu umrlicu. Pomogla mu je supruga Nora koja je kasnije na svom blogu napisala kako se nikad nije više nasmejala i isplakala u jednom dahu.

Purmot, Aron Jozef (35), umro je mirno u svom domu 25. novembra nakon komplikacija nastalih zbog ujeda radioaktivnog pauka.

Ugriz je uzrokovao dugogodišnju bitku protiv "opakog kriminalaca", poznatog kao rak, koji već predugo truje naše društvo.

Građani će Arona pamtiti kao Spajdermena i zahvaliti mu se za mnoge godine koje je proveo štiteći grad.

Njegova porodica zna ga samo kao blagog i mirnog dizajnera veb stranica, majica i koncertnih postera, koji je uvek imao pravu vest i pravu reč za svaku priliku (iako su ponekad bile prilično neprikladne).

Aron je bio poznat po pričanju dugih, zabavnih priča koje je voleo često da ponavlja. U srednjoj školi bio je član benda The Asparagus Children, pozdravljenog od kritike u severnom delu grada.

Kad je odrastao, diplomirao je vizuelnu umetnost (koja je takođe umrla preuranjenom smrću) i radio u nekoliko agencija širom Mineapolisa.

Aron je obožavao stripove, enciklopedije popularne kulture i uvek je bio najzanimljivija osoba na zabavama.

Nadživeli su ga roditelji, sestre, bivša i sadašnja supruga, kao i sin Ralf koji će odrasti kako bi osvetio preranu očevu smrt. Aronu je 2011. dijagnostikovan rak mozga i nakon godina borbe i nedavno je izgubio bitku s opakom bolešću.

- Nije to bio rat, niti borba. Bilo je to više kao da je Aaron ušao u ring kako bi boksovao protiv Muhameda Alija na vrhuncu karijere i smešio se rundu za rundom bez obzira na izbijene zube i izubijano lice, - opisuje on.

Priča o Aronu biće ovekovečena u dokumentarcu a&n, a njegova rođaka pokrenula je online kampanju prikupljanja novca za Aronovu sahranu i izmirivanje bolničkih troškova u kojoj je već prikupljeno više od 115. 000 dolara.

(Telegraf.rs / Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA