DALMACIJA POTPLJENA: Rekordne kiše na Hvaru i okolini! (VIDEO)

Ogromne količine kiše, ali i grada, lokalno su u srednjoj Dalmaciji doneli ogromne probleme. Bujice, pa i poplave pogodile su delove Visa, Brača i Hvara

  • 5

U poslednja 24 sata na meteorološkoj stanici DHMZ-a na Hvaru palo je čak 142,3 litre kiše po kvadratnom metru, od čega većina u samo nekoliko sati. Ovo je rekordna dnevna količina ikada izmerena na toj stanici u novembru, a i u ostalim mesecima, osim oktobra.

Naime, apsolutno najviša dnevna količina i dalje je ona izmerena 11. oktobra 1881., čak 172,7 litara. Prema podacima DHMZ-a, obilnih padavina bilo je i drugde, prenosi portal Jutanji.hr.

Ogromne količine kiše, ali i grada, lokalno su u srednjoj Dalmaciji doneli ogromne probleme. Bujice, pa i poplave pogodile su delove Visa, Brača i Hvara. Viško polje je jutros osvanulo potpuno poplavljeno, a voda se delimično izlila i preko kolovoza.

U Visu se posle sedam časova oglasila vatrogasna sirena. Poplavljeni su brojni podrumi, a bujice su dizale asfalt s puta. Slično je na Hvaru gde vatrogasci imaju brojne intervencije ispumpavanja.

Satelitski snimak otkriva da se olujni oblak cele noći obnavljao na gotovo istom mestu, a grmljavinskih nestabilnosti bilo je i tokom jutra. Postupnim popunjavanjem ciklone očekuje se samo prolazna i delimična stabilizacija vremena, ali već u petak stiže novi sredozemni ciklon Felix koji bi mogao da donese nove probleme s padavinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. decembar 2014 | 16:39

    I na Hvaru - vreme u kvaru... (Jos se secam lavande i ukusa bevande.)...

  • Љиљана

    4. decembar 2014 | 05:31

    Нема река, али канализација није могла да прими толики одвод. Као да се невреме уротило против свих наших суседа и нас самих. Тек касније има посла око чишћења, и упропашћених ствари. Надам се да бачве са вином нису упропашћене, јер биће беванде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA