Svaki peti dinar se troši mimo pravila!

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović kaže da lokalane samouprave najčešće ne poštuju Zakon o platama u državnim organima i javnim službama i dodaje da je kotrola pokazala kako se u državnim službama na lokalu plate često neosnovano uvećavaju

  • 2

Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović je za RTS rekao da će do kraja godine biti objavljen izveštaj o poslovanju institucija, preduzeća, opština i gradova, ali i da DRI nastavlja da kontroliše na koji način se troši državni novac.

- Do kraja godine biće objavljeno 129 izveštaja o poslovanju. U većini slučajeva koje je ispitivala Državna revizorska institucija utvrđene su velike nepravilnosti. Naravno da se nepravilnosti odnose na zakonske propise - kaže Sretenović.

Lokalane samouprave najčešće ne poštuju Zakon o platama u državnim organima i javnim službama, kaže Sretenović, i dodaje da je kotrola pokazala kako se u državnim službama na lokalu plate često neosnovano uvećavaju preko dozvoljenog iznosa. Predsednik Državne revizorske institucije naglašava da je u lokalnim samoupravama svaki peti dinar utrošen nepravilno.

Sretenović ponavlja da ne može da kaže za koliko je budžet oštećen takvim postupcima lokalnih samouprava i ističe da će svi rezultati biti poznati kada DRI objavi izveštaj. Napominje da DRI nastavlja sa kontrolom, a da su sledeće na redu za reviziju političke stranke. Očekuje veliko interesovanje javnosti kada je reč o reviziji političkih staranaka i dodaje da će kontrola započeti već u 2015. godini. Još se, međutim, ne zna koje partije će DRI kotrolisati.

Govoreći o Državnoj lutriji Srbije, Sretenović potvrđuje da je DRI utvrdila veći broj nepravilnosti, i da je kontrolom ustanovljena neuplaćena dobit od 227 miliona dinara u 2010. i 2011. godini. Za koliko je oštećen budžet, to je sada na nadležnim organima da ispitaju, zaključuje Sretenović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA