DOKAZ DA KAPETAN KUKAVICA LAŽE: Objavljen snimak na kojem se vidi da je pobegao sa kruzera (VIDEO)

Italijanski vatrogasci su snimili kapetana koji je mirno čekao da se ukrca na čamac za spasavanje, dok je brod sa 4.200 putnika i posade tonuo

  • 0

Ispitivanje bivšeg zapovednika Konkordije Frančeska Sketina (54), koga su italijanski mediji prozvali Kapetanom Kukavicom, nastavljeno je u sredu kako bi se otkrilo zašto je prekasno naredio evakuaciju broda. U ovom brodolomu u januaru 2012. godine poginule su 32 osobe.

Bivši kapetan je optužen za višestruka ubistva, napuštanje broda i zagađenje okoline, pa bi zbog toga mogao da bude osuđen na više od 20 godina zatvora. Na pitanje zašto nije dao nalog za evakuaciju nakon informacija o sigurnom potonuću, Sketino je rekao da je sumnjao u pouzdanost izveštaja svoje posade, koja ga, kako kaže nije lepo informisala o mogućem udaru u stenu kod ostrva Điljo.

On je na suđenju dodao da je kao kapetan "i drugi posle boga" na brodu bio protiv rane evakuacije putnika, jer je želeo da teško oštećeni brod doveze bliže obali.

Video koji su zabeležili italijanski vatrogasci, demantuje Sketinove navode da je na brod za spašavanje "naleteo sasvim slučajno". Na snimku se može primeti ovaj kapetan u odelu i kravati, mirno čeka da se ukrca na čamac za spasavanje i pobegne sa broda koji tone.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA