BORBA PROTIV LEDA I VETRA: Radnici EMS danima se bore da Majdanpek dobije struju!

Zaposleni u JP EMS od ponedeljka pokušavaju da poprave veoma komplikovane kvarove na dalekovodima koji se nalaze na veoma nepristupačnim terernima, rade u ekstremno teškm uslovima, bukvalno nad provalijama. Svakodnevno im pomoć pružaju i monteri "Elektroprivrede Srbije“

  • 0

Snažan vetar, ledena kiša i sneg napravili su probleme na dalekovodima Javnog preduzeća "Elektromreža Srbije“ u Majdanpeku i danima traje do sada neviđena borba da žitelji ovog grada opet dobiju struju.

Prioritet je osposobljavanje tri dalekovoda kojima se ovaj grad napaja električnom energijom. Zaposleni JP EMS od ponedeljka pokušavaju da poprave veoma komplikovane kvarove na dalekovodima koji se nalaze na veoma nepristupačnim terernima, rade u ekstremno teškm uslovima, bukvalno nad provalijama. Svakodnevno im pomoć pružaju i monteri "Elektroprivrede Srbije“.

Oko 50 zaposlenih iz privrednog društva "Jugoistok“, koje je deo sistema EPS-a, i to svi od montera do direktora "Jugoistoka“ danonoćo su na terenu. Zajedničkim naporima pokušavaju da prevaziđu probleme u napajanju električnom energijom u Majdanpeku, Knjaževcu, Boru, Negotinu i okolini. Krizni štab "Jugoistoka“ poslao je specijalizovanu ekipu za visoki napon koja pomaže kolegama iz EMS-a, a formirane su i ekipe koje već dva dana bukvalno idu duž 110 kV spornih dalekovoda i traže kvarove, prekide provodnika i stradanje izolatora.

Ekipe EPS-ovih montera pronašle su dva kvara i spremne su da pored pronalaženja, učestvuju, ukoliko je potrebno, i u popravljanju kvarova. Dve ekipe raspoređene su na otkrivanju kvara duž dalekovoda u planinskim predelima, gde je, zbog snega i leda, palog i izdeformisanog drveća otežano kretanje. Na temperaturi od nekoliko stepeni u minusu i uz ledenu kišu stvorio se sloj leda na provodnicima debljine od jedan od pet milimetara. Sneg je do članaka, vetar i dalje neumorno duva. Uz sve to, magla smanjuje vidljivost, ali ekipe su istrajne i rešene da izdrže do pronalaženja i saniranja svih kvarova kako bi se što pre normalizovalo snabdevanje strujom.

Radnici elektrodistribucija su spremni da, onog trena kada struja poteče EMS-ovom mrežom, uključe izvode na srednjem i niskom naponu. Monteri i svi ostali zasposleni EPS-a koji su na terenu daju sve od sebe i maksimalno su angažovani da pomognu kolegama iz EMS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA