ŠTA ĆE NA KRAJU BITI SA JUŽNIM TOKOM? Rusija ne popušta, EU se i dalje nada!

Rusija je u ovom trenutku, zbog ukrajinske krize, strateški problem za Evropu, ali će se i dalje raditi na tome da ponovo postane strateški partner

  • 8

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i premijer Bugarske Bojko Borisov saopštili su posle današnjeg sastanka u Briselu da gasovod Južni tok može da se gradi ukoliko se ispune poznati uslovi. 

Borisov je posle sastanka istakao da je zajednička želja da se Južni tok izgradi, ali da to mora biti urađeno u skladu sa propisima Evropske unije. Premijer Bugarske je saopštio da će se ministri energetike država koje učestvuju u projektu gasovoda Južni tok sastati u Briselu 9. decembra.

- Pripreme nisu obustavljene. Taj sastanak će biti održan kako je planirano i nadam se da će na njemu biti rešeni svi problemi, uključujući i onaj sa Trećim energetskim paketom - rekao je Borisov. U međuvremenu, Tass je preneo da je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak saopštio da je odluka o obustavljanju projekta Južni tok konačna.

- Umesto Južnog toka, gradiće se gasovod do Turske, u skladu sa dogovorom predsednika dve države - rekao je Novak.

Da Rusija više ne namerava da pregovara o Južnom toku potvrdio je i prvi čovek Gasproma Aleksej Miler, koji je rekao da je taj projekat definitivno zatvoren, prenosi Tass.

(Telegraf.rs / Izvor: FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    4. decembar 2014 | 19:34

    RUSI. NE POPUŠTAJTE. NEK SE EU OBRATI AMERIMA .

  • Dag

    4. decembar 2014 | 19:46

    Pregovori su u - toku... (Kada cemo shvatiti, da nema nama, do - nas?)...

  • Vaše ime

    4. decembar 2014 | 19:44

    Biće zanimljivo videti kakve sankcije Evropa planira Turskoj zato što joj je zabila nož u leđa. Mada, Turska je jaka, ni nju kao ni Rusiju nije pametno čačkati. Sada je već priličan broj EU protivnika, što skrivenih, što javnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA