ČIJI LI SU? U Vatikanu pronađeno na stotine miliona evra

Niko ne tvrdi da se radi o zloupotrebama, već su pojedina vatikanska odeljenja imala potpuno odrešene ruke u pogledu svojih finansija, pa se teško moglo saznati precizno šta se događa

  • 5

U Vatikanu je pronađeno stotine miliona evra koji se nisu videli u finansijskim izveštajima Svete stolice. Novac je se nalazio na računima brojnih odeljenja Svete stolice, a nije se video u njenim finansijskim izveštajima, priznao je za britanski časopis Katolik Herald kardinal iz Australije Džordž Pel.

Njega je papa postavio na mesto na kome je zadužen za nadzor nad vatikanskim finansijama.  Vatikanskim novcem su godinama upravljali Italijani i to veoma netransparentno. 

Pel ne tvrdi ni na koji način da se radi o zloupotrebama, nego ističe da su pojedina vatikanska odeljenja imala potpuno odrešene ruke u pogledu svojih finansija, pa se teško moglo saznati precizno šta se događa, šta ko radi i sa koliko novca raspolaže.

Pela je prijatno iznenadilo to što je toliki novac pronađen, pa kaže da je stanje u finansijama mnogo zdravije nego što se to činilo.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    4. decembar 2014 | 22:41

    Ima tu i nekoliko srpskih milijardi!

  • Pera Kojot! # 1

    5. decembar 2014 | 00:16

    Pa zar nevidite da uvek kad se nesto krade na lep nacin uvek su tu negde "englezi" I njihova stampa! To oni rade od pamtiveka pa sad zadnjih 100 godina I ameri poceli da ih kopiraju! Sve to ista "bagra" a posle Srbi lopovi!

  • Realni

    4. decembar 2014 | 23:04

    Nikako da se setim gde sam ih zaturio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA