Uzmite 50 evra i trgujte cenom akcija Google-a na svetskoj berzi!

FXLider, specijalno čitaocima Telegrafa, daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom akcija Google-a i drugih najvećih svetskih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena

  • 4

Cena akcija Google-a je od septembra, kad je ponovo pokrenuta istraga protiv ove kompanije, do danas pala 9.43% međutim i dalje je 7.5% iznad nivoa koji je imala nakon podele akcija u aprilu ove godine.

FXLider, specijalno čitaocima Telegrafa, daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom akcija Google-a i drugih najvećih svetskih kompanija na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj investitori mogu zaraditi i na rastu, ali i na padu cena.

Uzmite 50 evra za trgovanje ovde.

Evropski parlament je usvojio nacrt predloga koji je upućen Evropskoj Komisiji, izvršnom organu EU, a kojim se sugeriše odvajanje Google-ovog pretraživača od ostalih komercijalnih servisa, što bi, prema njihovom mišljenju, bilo jedno od rešenja za dosadašnju tržišnu dominaciju Google-a.

U teoriji ovo razdvajanje trebao bi da omogući sprečavanje Google-ovih drugih komercijalnih usluga kao što su YouTube i Google Shopping da koriste svoju dominantnu poziciju koju im obezbeđuje pretraživač.

Kako navode iz FXLidera, ideja ima podršku dva najuticajnija politička bloka u parlamentu Socijalista i Evropske narodne stranke.

- Glasanje kojim bi se osudila ova velika američka kompanija je ekstremno redak potez Evropskog parlamenta i delimično je odraz ovogodišnjeg okretanja nemačkih političara protiv Google-a. Političari desnog i levog centra koji predstavljaju dominantnu silu u nemačkom korporativnom svetu, od medijskih grupa do telekomunikacija, najjači su pobornici kritika ove kompanije -  kažu u FXLideru.

Google je postao centar evropskih napada zbog mnogih problema, od komercijalne dominacije do politike privatnosti. Kompanija je nedavno već bila prisiljena da prihvati odluku Evropskog suda o zabrani indeksiranja linkova koji se tiču prošlosti ljudi.

- Evropski parlament nema formalnu moć da deli kompanije, ali ima sve veći uticaj na Evropsku komisiju koja inicira sve zakone u EU. Već pet godina komisija istražuje pitanje dominantnog položaja Google-a u online pretraživanju zbog tvrdnji da rangiranjem favorizuju svoje usluge čime se umanjuje profit rivala. Zabrinutost Evrope potiče od činjenice da Google drži oko 90% tržišta Evrope naspram 68% koliki je njegov udeo na američkom tržištu - navode u FXLideru.

Zbog velikog broja žalbi, Evropska komisija ponovo je otvorila istragu u septembru. Podpredsednik Evropske Komisije, Joaquin Alumnia, takodje je izjavio da je moguće da se pokrene i istraga Androida, Google-ovog operativnog sistema za mobilnu telefoniju koji koristi oko 75% pametnih telefona u Evropi.

Google sa svoje strane i dalje čvrsto zadržava svoj stav da ne promoviše svoje proizvode na račun konkurencije već da samo pokušava da ostvari najbolje rezultate. I pored toga što su odbili da komentarišu nedavni potez Evropskog parlamenta, rukovodioci kompanije su razumljivo besni zbog, kako smatraju, političke pozadine poteza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavko

    5. decembar 2014 | 14:59

    Daju vam "50e" koje ne mozete da podignete i sa kojima bukvalno ne mozete da uradite nista.Tek kad uplatite vas novac tad mozete i da trgujete.Ako zelite da vas zovu na svakih 3 sata da vas smaraju i salju bezbroj mejlova onda je ovo za vas.

  • Bojan

    5. decembar 2014 | 14:59

    Cista budalaština, traze vam skeniranu licnu kartu ili bar "slikanu telefonom" i minimum 100 dolara ulaganja da biste dobili ovih famoznih 50 €. Neka hvala , nesto sam zauzet pa ne mogu sada.

  • teoxap

    5. decembar 2014 | 15:11

    404 ups... došlo je do greške Tražena stranica ne postoji. Vratite se na naslovnu stranicu, pa probajte ponovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA