• 6

SKANDAL: Beskućnike obeležavaju kao nacisti Jevreje! (FOTO)

Ljudi koji su prepušteni sami sebi i žive na ulicama Marselja, moraju da nose specijalne nalepnice kako bi vlasti znali da je reč o beskućnicima. Mnogi su ovakav vid obeležavanja uporedili sa nacističkim načinom označavanja Jevreja, koji su morali da nose žute trake oko ruke

  • 6

Naci-era u Francuskoj! Vlasti u Marselju obeležavaju beskućnike specijalnom kartom na kojoj se nalazi žuti trougao. Na njoj se nalaze podaci o njihovom identitetu i zdravstvenom stanju. Do sada je u Marselju "žute trouglove" dobilo više od 100 beskućnika.
Ovakav način obeležavanja naišao je na negodovanje organizacija za zaštitu ljudskih prava, ali i velikog broja "običnih" građana.


- Skandalozno je i bolesno obeležavati ljude na taj način - rekao je za francuske medije Kristof Luis, predsednik jedne od ustanova za zbrinjavanje beskućnika.
Mnogi su ovakav vid obeležavanja uporedili sa nacističkim načinom označavanja Jevreja, koji su morali da nose žute trake oko ruke.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srednja klasa

    Haha aj nek neko u Srbiji nekome stavi ovako.. mislim da bi bisili naglavacke.

  • Profesor.Biologije

    Kada kapitalisti budu pokupili jadne beskućnike u logore, tu će im biti kraj

  • IN

    Kakva ljudska prava, pa francuzi su pre samo nekoliko godina isterali cigane iz svoje zemlje to uopste nije nacidticki potez.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima