Prosjak u Nišu vratio vlasniku 3.500, a vlasnici ga "nagradili" sa 20 evra!

Nišlija Sulejman Šakirovski, prosjak bez nogu, na kluši u centru grada pronašao torbu sa 3.500 evra i vratio je vlasnicima iz Bugarske, a kao nagradu dobio je samo 20 evra

  • 17

Nišlija Sulejman Šakirovski, prosjak bez nogu, pronašao je na klupi u centru grada torbu sa 3.500 evra i bez razmišljanja je vratio vlasnicima, državljanima Bugarske. Oni su ga, u znak zahvalnosti, veoma skromno "nagradili" sa 20 evra.

Šakirovski, koji je zbog dijabetesa ostao bez obe noge, kaže da je za njega i tih 20 evra mnogo i dodaje da mu je najvažnije to što je sačuvao čist obraz. Tvrdi da se nijednog trenutka nije dvoumio da li da vrati novac.

Ova priča o ljudskom poštenju dogodila se prošle nedelje u pešačkoj zoni u Obrenovićevoj ulici u samom centru Niša, gde Sulejman provodi vreme nadajući se milostinji.

- Torbu su na klupi ugledali ljudi koji u Obrenovićevoj imaju trgovačke radnje, pa su mi kazali da je uzmem, jer znaju da sam sirotinja. Uzeo sam je, ali ne da bih je zadržao, već da je neko drugi ne bi odneo dok se njeni vlasnici ne vrate. Međutim, uzalud sam ih očekivao, pa kad sam na ulici ugledao dvojicu policajaca, pozvao sam ih i prijavio da sam našao tuđu stvar. Nije mi padalo na pamet da otvaram torbu, nego sam insistirao da to urade policajci. Oni su unutra pronašli veliku sumu novca, prebrojali su ga i ustanovili da su u njoj razne valute u ukupnoj od oko 3.500 evra - priča Sulejman.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    5. decembar 2014 | 23:59

    BOZE NE MOGU DA VERUJEM ,SAMO 20€ OD TOLIKIH PARA...PA STA BI BILO DA JE NEKO DRUGI NASAO I UZEO ???

  • Љиљана

    5. decembar 2014 | 23:51

    Власник - стипса.

  • Boban

    6. decembar 2014 | 00:39

    Znam coveka.. Ratni veteran... Stoji isored foruma uvek..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA