RAT? NE U NAŠE IME: 60 istaknutih Nemaca protiv sukoba sa Rusijom!

Grupa od 60 istaknutih nemačkih državljana potpisala je peticiju kojom želi da primora Zapad da zaustavi negativnu politiku prema Rusiji, s ciljem da se održi mir na kontinentu

  • 22

Među potpisnicima peticije pod nazivom “Novi rat u Evropi? Ne u naše ime!“ nalaze se bivši kancelar Gerhard Šreder i reditelj Vim Venders.

- To što Rusija i Zapad imaju različite poglede na svet u ovom trenutku ne znači da ono što smo postigli u proteklih 25 godina treba da bude bačeno u vodu - naveo je bivši potpredsednik Bundestaga, Antje Folmer, a prenosi B92.

Grupa potpisnika navodi da Evropa i Rusija imaju odgovornost da obezbede mir i bezbednost na kontinentu, a to može da se postigne, prema njihovim rečima, samo ako partneri imaju međusobno poštovanje.

Oni, takođe, napominju da mediji moraju da budu objektivni u izveštavanju i da treba da spreče demonizovanje Rusije, a smatraju i da Zapad ne treba da bude toliko fokusiran na ono što Vladimir Putin radi, “jer lideri dolaze i odlaze“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    7. decembar 2014 | 04:26

    Zašto to nisu govorili 1999

  • vympel

    7. decembar 2014 | 00:18

    Oland kod Putina... Njemci sa peticijom... Kina od prekjuce najjaca ekonomija... Jos cvrsci savez zemalja BRIKS... Bit ce i jos ponesto . Ocito se zapad preracunao.

  • BALKANSKI SPIJUN

    7. decembar 2014 | 07:42

    Nisu tako potpusivali za rat u ex Yu?!?! Ahhh da Vladimir ima crvena vaspitna dugmad :) ne slusas ga i sve tvoje zelje postanu pepeo ;) Topolj M cuvar mira!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA