• 16

NAJGORA MAJKA NA BALKANU: Decu držala u podrumu, seksala se pred njima, na kraju ih napustila!

U ovom šokantnom slučaju, majka je osuđena na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, a deca su smeštena u hraniteljsku porodicu

  • 16

Osnovni sud Distrikta Brčko osudio je na zatvorsku kaznu 38-godišnju Brčanku zbog zanemarivanja i zlostavljanja troje vlastite dece, saopšteno je iz ove institucije. Javnost je upoznata sa presudom, ali identitet osuđene nije objavljen u interesu žrtava, troje maloletnika koje je nemarna majka danima ostavljala bez hrane.
U šokantnom slučaju, majka je osuđena na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od samo tri meseca, a deca su smeštena u hraniteljsku porodicu.

Kako je saopšteno, Tužilaštvo Distrikta Brčko je još krajem aprila ove godine optužilo BiH državljanku da je grubo zanemarila roditeljske dužnosti zbrinjavanja svoje dece, nakon čega je i osuđena.

- Nemoralna majka je izbegavala da ih čuva, da se stara o njima i da ih vaspitava. Deca su joj poverena nakon što se rastala od njihovog oca sa kojim je živela u vanbračnoj zajednici - navedeno je u saopštenju Gojka Stjepanovića, zamenika glavnog tužioca.
Brčanka je ostavljala decu po nekoliko dana bez hrane, novca i osnovnih uslova za život. Grubo je zanemarila sve njihove potrebe i na kraju ih je i psihički zlostavljala. Decu je ostavljala u improviziranom stanu u podrumskim prostorijama bez sredstava za život.
- Nije vodila računa o njihovim egzistencijalnim, emocionalnim i obrazovnim potrebama - navedeno je
Da stvar bude još gora, decu je izložila psihičkom i emocionalnom nasilju ostavljajući ih same bez ikakvih obaveštenja o odlasku ili povratku, kao i mogućnosti bilo kakvog kontakta s njom. Po povratku, u stan bi često dovodila nepoznate muškarce sa kojima se "intimno ponašala" izlažući decu nedoličnim radnjama odraslih i njihovim neprimerenim razgovorima.

Naposletku, ona je trajno napustila stan i otišla sa strancem u susednu državu, ostavivši decu na brigu rodbini.
- Međutim, ujak nije bio u mogućnosti da se brine o sestrinoj deci, tako da ih je, uprkos lošim vremenskim uslovima, ostavio na ulici u blizini kuće njihovog oca - kažu iz Tužilaštva Distrikta.
Ostavljeni na kiši i ne želeći da idu kod oca, troje dece se javilo tetki, koja ih je privremeno zbrinula, dok ih na kraju Centar za socijalni rad nije smestio u hraniteljsku porodicu. 
Nažalost, u međuvremenu se jedno od njih i razbolelo, zbog čega je podvrgnuto hospitalizaciji i hitnoj operaciji. Njegova okrutna majka se nije interesovala za njegovo zdravlje.
- Tužilaštvo je ispunilo svoj cilj. Dokazalo je krivicu. Ovo, nažalost, nije jedini slučaj zlostavljanja i zapuštanja dece, ali se uglavnom ne objavljuju kako bi bio zaštićen identitet oštećenih. Ovo je pravosnažna presuda, tako da je istekao rok za ulaganje žalbe - rekao je sekretar Tužilaštva Distrikta Samir Beganović.
(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kanita Demic

    Ovo nije normalno.... Stvarno, trebaju da je ubiju, samo što niko nije pametan..... To će njoj, daj Bože,da se vrati!

  • maler

    Bojim se da ovo nije najgori slučaj, dešavaju se mnogo gore stvari i nažalost nisu retkost.

  • Sladja

    Ja stvarno ne razumem taj sud,uslovno tri meseca!!!Koja je to kazna,sramota?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima