Glamurozno otvaranje milanske Skale, krem italijanskog društva i PRAVI RAT POLICIJE I DEMONSTRANATA!

Demonstranti su protestovali protiv mera štednje, dva policajca su povređena, gradonačelnik Milana je osudio nasilje a predsednik pokrajine Lombardije je rekao: "Kakav način da se uništi zabava" i upitao se zašto Italijani uvek šalju svetu nagoru sliku o sebi

  • 0

Ispred milanske "Skale" večeras je, tokom glamuroznog otvaranja sezone, došlo do sukoba između policije i demonstranata, u kojima su dve osobe povređene.

Oko 300 demonstranata, koji su nosili transparente s natpisima protiv vlasti, gađali su Molotovljevim koktelima policajce naoružane pendrecima, ispred "Skale" u kojoj je muzički direktor Danijel Barenboim organizovao oproštajni koncert.

Prema izveštajima, dva policajca povređena su u sukobima s demonstrantima, koji su se pobunili protiv mera štednje i zahtevajući socijalni smeštaj posle serije prisilnih iseljavanja.

Premijerom opere "Fidelio", na kojoj su se okupili vodeći političari i mnoge istaknute ličnosti, obeležen je kraj Barenboimovog devetogodišnjeg mandata u prestižnoj kući "Skala".

Gradonačelnik Milana Paolo Tronka, koji je bio među gostima, osudio je "neprihvatljive nasilne proteste protiv policije" i ometanje kulturnih događaja koji "služe da daju snagu i značaj gradu".

Protest je osudio i predsednik italijanske pokrajine Lombardije, u kojoj se Milano nalazi, Roberto Maroni, koji je rekao: "Kakav način da se uništi zabava!", preneo je AFP.

- Uvek predstavljamo svetu najgoru sliku o sebi. Veče otvaranja ''Skale'' je jedinstven spektakl, a mi smo uspeli da ga upropastimo - rekao je Maroni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA