Vučić: Investitori uvek mogu da računaju na podršku vlade! (FOTO)

- Vlada Srbije će u narednom periodu biti fokusirana na politiku rasta i otvaranje novih fabrika širom zemlje - rekao je premijer Srbije i najavio da će već 11. decembra zvanično biti otvorena i nova hala finske kompanije PKC u Smederevu

  • 7

Premijer Aleksandar Vučić je nakon otvaranja nemačke fabrike "Frezenijus medikal ker" danas u Vršcu poručio investitorima da uvek mogu da računaju na podršku Vlade Srbije, a da on od njih očekuje nova zapošljvanja.

Premijer je istakao da želi da napravi zdravu ekonomiju u Srbiji, u kojoj će važiti tržišni principi.

- Vlada Srbije će u narednom periodu biti fokusirana na politiku rasta i otvaranje novih fabrika širom zemlje - rekao je premijer i najavio da će već 11. decembra zvanično biti otvorena i nova hala finske kompanije PKC u Smederevu.

- To će biti još jedan veliki doprinos i time pokazujete kako polako, tačkasto ili tigrasto, kako god hoćete, uspevamo da pokrivamo sve veći deo naše zemlje značajnim investicijama i ulaganjima - poručio je Vučić.

On je ukazao da je Srbija preduzela teške reformske mere i da će se sada vlada koncentrisati na politiku rasta.

O poltiici rasta će, kako je rekao, razgovarati sa svim evropskim zvaničnicima, kako bi nam pomogli i po pitanju energetske bezbednosti, kao i sa ruskim partnerima.

- Ali ono što je važno, mi želimo još veći priliv investicija iz EU, posebno investicija iz Nemačke jer se pokazalo da koliko god mi da pomognemo, to nam se dvostruko ili trostruko isplati - rekao je Vučić.

Premijer je kazao da treba još mnogo toga da se uradi, ali je izrazio uverenje da će do marta iduće godine biti doneti zakoni koji će popraviti poslovni ambijent zemlje.

U tom smislu, pomenuo je Zakon o planiranju i izgradnji, o kojem parlament danas raspravlja, kao i drugi koji se odnose na katastar, takse...

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    8. decembar 2014 | 14:11

    Vlada uspeva da napravi dugoročan plan za izlazak iz krize i sigurno će sa novim investicijama povećati radna mesta i obezbediti sigurnu budućnost, kako nas, tako i budućnost naše dece.

  • Vladimir Zakic

    9. decembar 2014 | 16:32

    Ovo je veliki plus za gradjane Vrsca a i korak napred u privlacenju stranih investicija jer predstavlja dobar znak i zeleno svetlo i ostalim investitorima da ulazu u Srbiji. Iz malog sam mesta koje je od 2000-te godine dobilo samo jednog stranog investitora i na tome treba raditi sirom Srbije.

  • Pavle Maricic

    9. decembar 2014 | 11:58

    Upoznavanje stranih privrednika sa potencijalom Srbije i uspostavljanje saradnje, moze biti od velike koristi u pogledu novih inesticija i otvaranja novih radnih mesta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA