• 15

MAJKA KOJOJ SU UKRALI DETE: Sine, uzet si na silu, a ja sam te rodila za sebe!

- Verujem da će rezultati biti pozitivni i da će DNK analize pokazati da on jeste moj sin. Dokumentacija koju sam skupljala ukazuje na to, ali nam je potrebna još ta poslednja potvrda - priča žena (46) koja je došla do kraja potrage za svojim detetom za koje veruje da je ukradeno pre 25 godina

  • 15

"Prvo što ću mu reći je da nije dat već mi je uzet. Da sam ga želela i rodila za sebe, a ne za nekog drugog. Da ga volim i da ima porodicu ovde, a kako će dalje živeti neka odluči sam".
Ovako za Telegraf počinje priču jedna majka koja veruje da joj je sin ukraden pre 25 godina.

Ova hrabra žena, koja živi i radi u Pančevu vrlo je blizu cija da nakon 25 punih godina dokaže da joj je dete ukradeno. DNK uzorak sada već odraslog mladića je uzet i vrlo brzo će se znati da li je cela njena borba bila uzaludan ili ne.
ZLOČIN BEZ KAZNE: U SFRJ su bebe prodavali policija i porodilišta, pretili roditeljima kojima su oduzimali novorođenčad!
- Ja verujem u to da će rezultati biti pozitivni i da će DNK analize pokazati crno na belo da on jeste moj sin. Sva dokumentacija koju sam godinama skupljala ukazuje na to, ali nam je potrebna još ta, poslednja potvrda - priča nam ova četrdesetšestogodišnja žena.
Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker


"Čekanje je najteže, ali čekala sam sve ove godine, pa mogu da se strpim još koji dan", priča nam drhtavim glasom naša sagovornica.
Njena priča slična je pričama ostalih majki čija su deca "negde završila". Nakon što se porodila bez ikavih problema, podojila dete, sestra joj je upala u sobu i rekla da je beba naglo pomodrela i da mora da bude prebačena u drugu dečiju bolnicu. Dan kasnije njenom suprugu stiže telegram iz Beogradske bolnice da je beba preminula. Papiri, kao i u većini slučajeva neuredni. Ipak onaj majčinski osećaj da je dete zapravo živo nije je napuštao.
AFERA UKRADENE BEBE: Majke uspavljivali, pa im podmetali sumnjivu dokumentaciju!
Punih osamnaest godina kasnije na vrata njenog doma stiže poziv za glasanje na ime njenog sina, jer je postao punoletan. I tada kreće potraga. Što je dublje "kopala", bila je sigurnija da joj je učinjen strašan zločin.
Prvo su joj u opštni saopštili  da njenog sina nema u matičnim knjigama, iako je na spisku za glasanje, nakon čega su je u bolnici uveravali da je “u pitanju greška”.  No, podatak koji dobija iz dva pogrebna preduzeća dodatno pobuđuje njene sumnje - Iz pogrebnih zavoda u Pančevu i Beogradu rekli su joj da beba nije nigde sahranjena!
Foto-ilustracija: Foter/jgoldmania

Foto-ilustracija: Foter/jgoldmania


Ona tada saznaje da je njen sin živ i da se nalazi u Srbiji, moguće čak i u Pančevu. Međutim, dok je ona saznavala više podataka dogodilo se to da se mladić za koga veruje da joj je sin - odselio u SAD.
- Ja verujem da je neko tim osobama koji su ga uzeli javio, dojavio i da su ga on sklonili u nadi da ga neću naći - priča nam ova žena.
Tragaju za opušcima, čašama, žvakama: Kako roditelji nalaze svoje ukradene bebe!
Ona napominje da ništa ne bi mogla da uradi da nije bilo pomoći Udruženja roditelja nestalih beba Srbije koji su joj sve vreme pružali ogromnu podršku, organizovali DNK analizu. U narednih nekoliko dana ova hrabra žena koja ni jednog trenutka nije odustajala od svog deteta, privešće svoju bitku kraju.
(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefan

    Treba drzava, ako je zaista ozbiljna, da pokupi spisak svih ko je radio u porodilistima za zadnjih 40 godina, od tetkica , babica do doktora i da ih stave na spisak za poligraf, pa jedno po jedno... Da vidis kako ce svo to pomocno osoblje da propisti! pa nece valjda da stradaju zbog lekara i direktora!

  • dada

    Veoma je zalosno da u danasnje vreme,u zemlji u kojoj je svako dete pravo zlato,majka mora da se bori za svoj porod i prava.Jos uvek se pitam sta ceka drzava i svi ti silni zakoni koji se stalno donose.Bravo za majku...samo da bude uporna i veruje u bolje sutra!

  • Milka

    Bravo cestitam toj majki heroju pozdrav

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima