TRAGEDIJA: Pripadnik Kobri ubio kolegu dok je čistio pištolj!

Prilikom rutinske provere naoružanja, došlo je do opaljenja iz pištolja pripadnika jedinice N.I. i tom prilikom je ranjen njegov kolega stariji vodnik I klase Milan Dosković. On je, nažalost, podlegao povredama na Vojnomedicinskoj akademiji

  • 15

U kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu, pre dva dana dogodio se nesrećni slučaj u jedinici Vojne policije specijalne namene „Kobre“!

 

Prilikom rutinske provere naoružanja, došlo je do opaljenja iz pištolja pripadnika jedinice N.I. i tom prilikom je ranjen njegov kolega stariji vodnik I klase Milan Dosković. Nakon ukazane prve pomoći, stariji vodnik I klase Dosković je, nažalost, podlegao povredama na Vojnomedicinskoj akademiji.

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije formirao je komisiju za ispitivanje okolnosti vanrednog događaja.

 

Nadležni organ MUP izvršio je uviđaj po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uz prisustvo Vojne policije.

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavili su saučešće porodici Dosković.

 

Stariji vodnik I klase Milan Dosković rođen je 6. aprila 1981. godine u Užicu, a na dužnosti u Vojsci Srbije je od 28. jula 2001. godine.

 

(Teelegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zile

    9. decembar 2014 | 12:17

    Pokoj ti dusi Doske. Neka ti je laka ova napacena srpska zemlja.

  • robi

    9. decembar 2014 | 13:04

    i to su specijalci????to su smetenjaci..

  • 549.mtbr

    9. decembar 2014 | 15:24

    Mere bezbednosti....pri izvodjenju bilo kojih aktivnosti...borbena obuka...upotreba mot.vozila..ciscenje licnog naoruzanja...bas sve mora biti pokriveno pre samog pocetka pokriveno merama bezbednost..ko je radio u vojsci..bio vojnik..zna o cemu pricam...traziti sad krivca u vojnoj organizaciji je za ocekivati..steta za mladog coveka..ovakve stvar se desavaju i u drugim armijama..ali nas boli sto je nasa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA