Svi koji budu vozili mortus pijani ostaju bez vozila?

Radna grupa MUP-a sačinila je nacrt izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se predviđa trajno oduzimanje vozila osobama koja voze bez položenog vozačkog ispita, kao i licima koja voze s više od dva promila alkohola u krvi

  • 46

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović krajem novembra predstavio je nacrt izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim  se predviđa trajno oduzimanje vozila licima koja voze bez položenog vozačkog ispita, kao i licima koja voze sa više od dva promila alkohola u krvi.

 

Radna grupa MUP-a sačinila je ovaj nacrt izmena zakona, a njim je takođe predviđeno produžavanje perioda probne vozačke dozvole, što znači da, ukoliko se izmene usvoje, mladi će imati probne dozvole dve godine, umesto jednu kako je do sad određeno.

 

Takođe oni koji polože vožnju pre 19 godine će ovu probnu dozvolu morati da imaju tri godine, a za njih je predviđena još jedna novina. Svi mladi vozači, uzrasta od 18 do 21 godinu, neće smeti da upravljaju vozilom noću od 23 do 6 sati ujutru.

 

 

Prema ovom predlogu MUP-a svi koji budu vozili u alkoholisanom stanju sa više od 1.6 promila u krvi biće direktno vođeni kod sudije za prekšaje i kažnjavani po skraćenom postupku, jer će se tretirati kao nasilnička vožnja. 

 

Ministar Stefanović je najavio da će se maksimalno raditi na prevenciji, kao i da će se saobraćajna policija modernizovati.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran kocic

    10. decembar 2014 | 11:24

    Koja glupost!!!. Pa on posle moze da kupi drugi auto, I tako nekoliko puta. Oduzmi ti njemu dozvolu I zabrani mu trajno polaganje vozackog ispita!

  • Miloš Laci

    10. decembar 2014 | 10:32

    Logično je da se uzme dozvola a ne auto. To znači da ko ima para može da kupi drugi i ponovo vozi a ko nema para ne. Opet se zakon pravi za bogataše i decu skorojevića

  • Južna Bačka

    10. decembar 2014 | 11:16

    U tim situacijama se oduzima dozvola na 4 (četiri) godine u Australiji i posle toga počinioc vozi još godinu dana na "P". Troškovi cele procedure su ogromni a posledice užasne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA