• 19

PAŽNJA: Sprema se veliko nevreme u Srbiji!

Prethodnih nedelju dana je Istočnu Srbiju pogodilo nevreme, koje je izazvalo potpuni kolaps elektroenergetskog sistema, a u naredna 24 časa predviđaju se veće padavine i formiranje snežnog pokrivača debljine oko 10 sentimetara

  • 19

Na osnovu upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije, Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo izdao je saopštenje u kojem stoji da je u naredna 24 časa, predviđen nailazak većih padavina i formiranje snežnog pokrivača debljine oko 10 sentimetara, što može imati za posledicu ozbiljne poremećaje i probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije.
Sve ovo predstavlja potencijalnu opasnost i rizik od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća.

S obzirom na moguće pojave doći će do poteškoća u akcijama zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, stoji u saopštenju. Prethodnih nedelju dana je Istočnu Srbiju pogodilo nevreme, koje je izazvalo potpuni kolaps elektroenergetskog sistema.

U knjaževačkoj opštini ostavio je 18 sela bez struje koji su već devet dana u mraku. Mnoga sela su i bez vode, a sva bez fiksne telefonije.
Mobilni telefoni radili su do pre par dana u mestima gde led nije polomio repetitore, ali su se baterije ispraznile tako da su meštani bukvalno odsečeni od sveta.
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • belajboy

    Ako ako

  • Mrgud

    Sad nam se obija o glavu ono što smo sve raspustili,od vojske do civione zaštite i omladinskih radnih brigada..možemo se podsmevati ONOM vremenu,ali sad samo ko miševi sedimo kući i čudimo se...tuga..

  • Jasna

    Ljudi moji kao da nismo nikad imali zimu. Pa pamtite li snegove velike i minuse????

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima