KAKO SU IH NATRPALI UNUTRA? U dva kombija krijumčarili 46 imigranata!

Zaječarska policija je, zajedno sa službenicima Policijske stanice Knjaževac, pokušala da na putu Kalna-Knjaževac zaustavi dva kombija sa inostranim registracionim oznakama. Kako bi pobegli, jednim vozilom su preprečili put, a drugim nastavili vožnju ka Svrljigu

  • 0

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru su, u saradnji sa Žandarmerijom i negotinskom policijom, uhapsili N. H. (39), J. Dž. (40), M.M. (23), svi iz Negotina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Zaječarska policija je, zajedno sa službenicima Policijske stanice Knjaževac, pokušala da na putu Kalna-Knjaževac zaustavi dva kombija sa inostranim registracionim oznakama. Kako bi pobegli, jednim vozilom su preprečili put, a drugim nastavili vožnju ka Svrljigu. Vozač ostavljenog vozila prešao je u automobil marke "golf“.

Knjaževačka policija je tokom pregleda kombija pronašla 46 stranih državljana Sirije i Avganistana, koji su ilegalno prešli srpsko-bugarsku granicu. Utvrđeno je da su oba kombija iznajmljena u Nemačkoj, kao i da nisu na vreme vraćena u agenciju za iznajmljivanje vozila.

Operativnim radom utvrđeno je da je vozilo vlasništvo "Porše lizinga“, a korisnik je N. H. On se tereti da je sa ostalim osumnjičenima organizovao kriminalnu grupu, koja se bavila prevozom ilegalnih migranata, nelegalnom trgovinom drogom i akciznim proizvodima.

Protiv N. H. se u Osnovnom javnom tužilaštvu već vodi postupak za krijumčarenje ljudi, ali on je u više navrata pružao otpor i bežao od policije.

(G. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA