VELIKA BRUKA POLICIJE: Načelnik MUP-a pijan slupao službeni auto, kolega falsifikovao izveštaj!

Policajčev propust otkriven je baš zahvaljujući načelniku Sektora za vanredne situacije MUP –a Srbije Žarku Damnjanoviću koji je rukovodiocima saobraćajne policije prezentovao zapisnik kojim je potkrepio svoje navode da nije bio pijan

  • 29

Saobraćajni policajac PU Niš D.Z. suspendovan je i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak jer je u zapisnik o uviđaju udesa koji je izazvao načelnik Sektora za vanredne situacije MUP –a Srbije Žarko Damnjanović upisao da je vozač bio sasvim trezan.

Međutim, kontrolom dokumentacije utvrđeno da je umesto 0.0, koliko je bilo navedeno u zapisniku, Damnjanović u krvi imao 1.12 promila alkohola.

Policajčev propust otkriven je baš zahvaljujući Damnjanoviću koji je rukovodiocima saobraćajne policije prezentovao zapisnik kojim je potkrepio svoje navode da nije bio pijan.

Međutim, kada je upoređena ostala dokumentacija sačinjena o ovom slučaju, ustanovljeno je da je netačan podatak o stepenu alkoholisanosti.

Do nesreće je došlo u ponedeljak oko 18 sati u ataru Sela Jasenovik, dok se Damnjanović vraćao u Niš posle obilaska zavejanih svrljiških sela. Kako je utvrđeno, on je službenim vozilom MUP –a Srbije "pežo" sleteo s puta usled brze vožnje. Damnjanović nije pretrpeo nikakve povrede a šteta na vozilu je procenjena na 50. 000 dinara.

Načelnik Policijske uprave Srđan Grekulović naglašava da je ovo dokaz da niko neće biti amnestiran za kršenje zakona.

- Zbog sličnog propusta u radu pre dva dana sam suspendovao i zamenika komandira saobraćajne policije. Policija ne sme nikome gledati kroz prste pa ni kada se o zakon ogreše njihove kolege.Vozači mogu da očekuju još strožije kontrole, ali i kazne uzimajući u obzir najavu ministra Nebojše Stefanovića o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja – kazao je Grekulović.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    10. decembar 2014 | 21:12

    Ministre Stefanoviću počnite sa OZBILJNIM REFORMAMA MUP-a po svim nivoima,dovedite stručne i iskusne ljude,a ne neke klince koji nemaju dva petka u policiji i izigravaju MANEKENE!!!

  • OKO

    10. decembar 2014 | 18:02

    E kad bi zakon bio jednak za sve dobro bi bilo,policija je u katastrofalnom stanju,ne vidim da se tu moze nesto uciniti.

  • Nih

    10. decembar 2014 | 17:58

    Toliko je sve korumpirano, da ne vredi nista pisati o ovom slučaju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA