Zagrebačke studentkinje kažnjene zbog Fejsbuka

Studentkinje su kažnjene opomenom pred isključenje i suspenzijom od šest, devet i 12 meseci jer su na Fejsbuku kririkovale zaposlene u studentskoj službi. Ministarstvo obrazovanja danas je u saopštenju ocenilo da je reč o pregruboj meri i zatražilo zvanično objašnjenje Fakulteta, prenela je RTL televizija

  • 2

Tri studentkinje zagrebačkog Ekonomskog fakulteta su strogo kažnjene, jer su na Fejsbuku kritikovale zaposlene u studentskoj službi tog fakulteta.

Studentkinje su kažnjene opomenom pred isključenje i suspenzijom od šest, devet i 12 meseci. Ministarstvo obrazovanja danas je u saopštenju ocenilo da je reč o pregruboj meri i zatražilo zvanično objašnjenje Fakulteta, prenela je RTL televizija.

Iz Ministarstva su naveli da su o celom slučaju saznali iz medija.

Kazna za studentkinje usledila je pošto su ostavile svoje komentare u Fejsbuk grupi studenata ekonomije. One su se nadovezale na pisanje anonimnog komentatora, koji je vulgarno vređao zaposlene u studentskoj službi, ali on nije kažnjen pošto nije utvrđen njegov identitet.

Prema prepisci koja je objavljena u medijima, studentkinje nisu koristile uvrede, već su kritkovale rad studentske službe.

Pošto je slučaj dospeo u medije, Ekonomski fakultet je saopštio da su kazne izrečene zbog narušavanja digniteta zaposlenih, ali i reputacije fakulteta. Studentski ombudsman Ivan Tomljenović rekao je da je takva drastična kazna nedopustiva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEN DELIJA

    11. decembar 2014 | 14:35

    NEGO STA DEMOKRATIJA BRALE EVROPA

  • Joker

    13. decembar 2014 | 20:12

    Evropa! Ti nesto oni po usima i jos kazna za narusavanje tih bolesnih profesora. Olos! Stoka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA